Kezdőlap Hírek Autók A bogár páncélja

A bogár páncélja

1475
0

Az Arquus kevésbé ismert viszont a francia védelmi- és biztonsági gépjármű gyártó, de az anyacégének neve viszont annál inkább, ugyanis a svéd Volvo Group. A Volvo részlege most egy új, könnyű páncélozott járművel rukkolt elő: a neve Scarabée, ami franciául annyit jelent, hogy bogár.

Arquus Scarabée

Az Arquus csapatának az volt a küldetése, hogy egy olyan páncélozott katonai járművet hozzanak létre, amelyik gyors, távirányítással is működtethető, és akár több tonna felszerelést, köztük fegyvereket is tudjon szállítani. Kis magasságban akár szállítani is lehet, vagy le is lehet dobi ejtőernyővel egy repülőből. Lehetséges, hogy a francia hadsereg 730 könnyű fegyverzett járművét 2025-re a Scarabée-re cserélik le, ami kisebb és gyorsabb, mint egy amerikai Humvee.


A Scarabée talán pontatlan elnevezés. A „rák” helyesebb lett volna, mivel a jármű úgy is tud mozogni, mint az ollós állat: oldalra. Nemcsak, hogy élesen „kikerülheti” az akadályokat az úton, mint például a bányákat, hanem szoros fordulási sugárral is rendelkezik. Nem a klasszikus  négykerékmeghajtású hajtáslnccal bír.

Arquus Scarabée

Itt az első és a hátsó kerekek ugyanabban az irányban vagy ellenkező is irányban fordulhatnak. Tehát, ha a járművezető egy helyben szeretné megfordítani a járművet, akkor a hátsó kerekeket az egyik, a hátsókat pedig a másik irányba fordítja. Ha a vezető a rák hatását akarja elérni, akkor az összes kereket ugyanabba az irányba fordítja.