Kezdőlap Hírek Autók A Citroën Ami

A Citroën Ami

1395
0
Citroen AMI
Copyright maison-vignaux @ Continental Productions

A 2020-as Geneva Motor Show-n mutatta volna be a Citroën legújabb elektromos, kétüléses városi autóját, amit akár 14 éves fiatalok is vezethetnének. A Citroën Ami-t olyan koncepcióként mutatták be, melynek előfizetéses szolgáltatása és fieztési terve csupán 22 dollár kiadást jelent havonta.

Citroen AMI

Ha egy összegben szeretné valaki megvásárolni, 6000 eurós árral számoljon, viszont a 2644 eurós előleg után havi 19.99-ért is elviheti. A Free2move program car-sharing opciót is ajánl percenként 26 eurocentes vagy havi 9.90 eurós áron.

Citroen AMIA kompakt Citroën Ami tökéletes a város szűk utcáihoz a 45 km/h-s csúcssebességével és 5.5 kwh akkumulátorával, mely 70 km megtételéhez szükséges energiát szolgáltat és csupán 3 óra alatt újratöltődik.

Citroen AMIAz Ami elég rövid ahhoz, hogy a padkán parkoljon, mivel nem számít gépjárműnek. Éppen ezért jogosítvány sem kell hozzá. A kis elektromos négykerekűt Franciaországban már a 14 éves fiatalok is vezethetik.

Citroen AMIA Citroën Március 30-tól kezdi a rendezések felvételét Franciaországban, majd néhány hónappal később Spanyolországban, Olaszországban, Belgiumban, Portugáliában, végül Németországban. Az első Amik valószínűleg Júniusban jelennek meg az utcákon.

Citroen AMI

Citroen AMI