Kezdőlap Hírek Építészet A GoPro alapítójának birtoka

A GoPro alapítójának birtoka

940
0
A GoPro alapítójának birtoka

Mi mással örökítenénk meg egy jó hegymászást, terepbiciklizést vagy vadvízi evezést, mint egy GoPro kamerával. A 45 éves Woodman, aki 2002-ben a GoPro-t alapította és milliárdos céggé fejlesztette, most a birtokát árulja a Boogie Ranch-en, Santa Cruz északi részén, ahol hasonló mókákban is része lehet a vásárlónak.

2014-ben Woodman 13.7 millió dollárt fizetett a telekért, melyen egy öt szobás ház, két vendégház, játékoknak való pajta, traktor pajta és medence is található. Most 20 millióért hirdeti.

A GoPro alapítójának birtokaA GoPro alapító most Montanában lakik családjával vagy éppen egy gyönyörű 55m-es holland szuperjachton tengeti napjait. Miután Woodman kiköltözött Kaliforniából, februárban túladott 750m2-es toszkán otthonán egy három hektáros telken Woodside-ban, nem messze a Boogie Ranch-től.

A GoPro alapítójának birtokaMost a ranch-en a sor, amely arról kapta nevét, hogy számos kalandot kínál látogatóinak. Például kirándulhatnak az egyik Woodman által létrehozott útvonalon vagy terepbiciklizhetnek, hegyet mászhatnak vagy éppen a medencében hűsölhetnek. A birtok saját organikus kertjéből akár zöldségeket is szedhetnek.

A GoPro alapítójának birtokaA fémtetős főház öt szobával, három teljes és két fél fürdőszobával, valamint lenyűgöző hajópadlós nappalival és mennyezetig nyúló ablakokkal ellátott családi szobákkal rendelkezik, ahonnan a látvány sem utolsó a Csendes-óceánra. A nyitott konyha és étkező is üveg ajtókkal van felszerelve, melyek a teraszra nyílnak, ahonnan csak pár lépést kell megtenni a nemrégiben felújított medencéig.

A GoPro alapítójának birtokaA második emeleten a fő lakosztály található saját üvegfallal és üveges terasszal, ahonnan a legjobban látni a naplementéket.

A GoPro alapítójának birtokaAz első emeleten található a médiaszoba, a gyerekek játszószobája és még néhány hálószoba. De van még itt két autó számára elegendő garázs és iroda is. Ha pedig a család vagy barátok jönnek látogatóba, a három szobás vendégházban számukra is lesz hely.

A GoPro alapítójának birtokaA Woodman család fenntarthatóság iránti rajongását mutatja, hogy csirkéket tartottak, saját kertjükben termelték a zöldségeket, csodálatos virágoskerteket, citrom és avokádó fákat ültettek és a háztetőn egy sor napelemet is láthatunk.

A GoPro alapítójának birtokaA ház eladását kezelő ügynök, Michael Dreyfus szerint a GoPro alapítója a mikroklíma miatt is vette meg a birtokot annak idején. Kevésbé ködös, tisztább az ég, magasabb a hőmérséklet, mint a környező területeken.

A GoPro alapítójának birtokaA GoPro története 2002-ben kezdődött, amikor Woodman megalapította a céget, miután egy Ausztráliában és Indonéziában töltött szörfözős túra alkalmával frusztrálta, hogy nem tudta kellőképpen megörökíteni legjobb pillanatait. Persze nem dőlt kardjába, hanem tervezett egy övet, melyhez egy vízálló kamerát csatlakoztatott és az egészet a testére erősítette. Ezt fejlesztette a ma ismert GoPro-vá.

A GoPro alapítójának birtoka2014-ben vált a legtöbbet kereső vezérigazgatóvá az Egyesült Államokban, 235 millió dolláros fizetéssel. A következő évben pedig csatlakozott a Forbes híres milliárdos listájához úgy 1.75 milliárd dollárral. Azóta a GoPro sztárt nem nagyon láttuk ragyogni. 2018-ban megpróbált belépni a drón piacra, de a GoPro Karma drónt hamarosan beszüntették, Woodman pedig visszatért a GoPro Hero digitális akciókamerához.