Kezdőlap Hírek Autók A Hankook a világ legnagyobb motorsport-bajnokságának támogatója

A Hankook a világ legnagyobb motorsport-bajnokságának támogatója

811
0
Hankook

A Hankook a Nürburgring Endurance Series új szponzora. A Nürburgringen rendezett Nordschleife-bajnokság, régi nevén VLN Endurance Championship, új márkaidentitással érkezik ebben az idényben. A Hankook gumiabroncsgyártó célja, hogy az új címet viselő patinás motosportbajnoksággal hosszú távon együttműködjön.

A németek 95%-a ismeri az Eifel-régióban található Nürburgring pályát, melyet nyugodtan nevezhetünk a világ egyik leghíresebb versenypályájának is. A nagy hagyománnyal rendelkező Nürburgring Endurance Series március 21-én indul a 66. ADAC Westfalenfahrt bajnoksággal, és a nagydíjak pályájából és a hírhedt Nordschleifeből összekombinált pályán tartják. A pálya, amelyet a Formula-1-es világbajnok Jackie Stewart egyszer „zöld pokolnak” nevezett, a motorsport csúcsát jelenti a csapatoknak, pilótáknak és rajongóknak egyaránt, a Hankook számára pedig elegendő okot arra, hogy támogassa ezt az állóképességi versenyt, és megjelenjen a Nordschleife „hullámvasútján”, amelyen az összesített szintkülönbség 300 méter.

HankookHankook
A Nürburgring Endurance Series naptárában nyolc négyórás és egy hatórás futam szerepel. A világ legnagyobb motorsportversenyén megközelítőleg 165 autó száll versenybe. Az idényben 40 ország 950 pilótája ül olyan GT3-as versenyautók volánja mögé, mint az Audi R8, a BMW M6 GT3, a Mercedes-AMG GT3 és a Porsche 911 GT3 R, de indul Renault Clio, Honda Civic, Opel Astra, Calibra és Manta, továbbá VW Corrado és Jetta is. A prémium minőségű Hankook gumigyártó logója feltűnik majd az autókon, a lelátókon, a boxutcában, paddock-területen és a versenypálya szélén, így a legrégibb német állóképességi verseny szerves részévé válik.
Christian Stephani, a VLN VV GmbH & Co. KG ügyvezető igazgatója így nyilatkozott az új partnerségről: „A Hankookkal való együttműködésnek egy olyan partnert köszönhetünk, amely a versenyhez hasonlóan világszerte ismert a kiváló szintű teljesítményéről és termékeiben rejlő hatalmas potenciálról. Ez a szponzoráció ismét hangsúlyozza a Nürburgring állóképességi verseny vonzerejét. Várakozással tekintek a megbízható és professzionális partnerség, valamint azon tevékenységek elé, amelyek túllépnek a klasszikus szponzoráláson.
Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója: „Örülünk, hogy egy ilyen nívós sporteseményen vehetünk részt. A Hankook története szorosan összefonódik a Nürburgringgel. Itt tettük meg az első lépéseket az állóképességi versenyek terén, és az elmúlt években komoly sikereket értünk el a támogatott csapatokkal. Nem is mondhatok többet a legendás Nordschleife pályáról, minden motorsport rajongó ismeri. Ezen a látványos eseményen az autók kínálata és teljesítménye – a standard forgalomban lévő modellektől az erre a célra gyártott GT3-as versenyjárművekig – minden más helyszínnél szerteágazóbb, így ez a legjobb lehetőség arra, hogy a Hankookot a motorsport egyik márkájaként mutassuk be.”

Az események:
márc. 14. – Bemutató nap
márc. 23 – 66. ADAC Westfalenfahrt
ápr. 4. – 45. DMV 4-Stunden-Rennen
ápr. 18. – 62. ADAC ACAS Cup
jún. 27 – 51. Adenauer ADAC Rundstrecken Trophy
júl. 11. – 60. ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen
aug. 1. – 43. RCM DMV Grenzlandrennen
aug. 29. – ROWE 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen
szept. 26. – 52. ADAC Barbarossapreis
okt. 24. – 45. DMV Münsterlandpokal

A VLN egyik kiemelt versenyautója: a legendás Hankook Farnbacher Ferrari