Kezdőlap Hírek Autók Az elektromos sportkocsik jövője – McLaren E-Zero

Az elektromos sportkocsik jövője – McLaren E-Zero

2324
0

A McLaren E-Zero koncepciót azért tervezték, hogy beizzítsa az elektromos forradalmat a McLaren kifinomult és gyors sportkocsi kínálatában, amit a dizájner és rajongó Daniel Platek tervezett, aki reméli, hogy a cég elkezd elektromos autókat gyártani a közeljövőben.

McLaren E-Zero

Az E-Zero koncepciója azt mutatja be, hogy milyen lenne egy elektromos McLaren sportkocsi. Platek hű maradt a McLaren dizájn jegyeihez a narancssárga és fekete festéssel, a karosszériát pedig a legendás 1969-es M6GT inspirálta.

McLaren E-Zero

Az autó egyébként futurisztikus részletekkel lett kiegészítve, mint például az extrém vékony lámpák, és a szokatlanul szép, egyetlen üveglap, amely az autó elejétől a végéig fut és az oldalakon is lenyúlik, ami egy végtelen szélvédő érzetét kelti.

McLaren E-Zero

A tiszta hátsó szélvédő hiánya a gépkocsi mindkét oldalára erősített kamerákkal van helyettesítve, ahol amúgy a visszapillantó tükröket várnánk, a videofelvételeket pedig az autó műszerfalába küldi a rendszer.

McLaren E-Zero

Az autó Bruce McLaren előtt tiszteleg azáltal, hogy a cég elképesztő sportautói előtt is megemeli a kalapját, miközben négykerék meghajtást és az autó hátsó alvázába szerelt akkumulátort javasol az új modell számára.

McLaren E-Zero