Kezdőlap Kiemelt Az IWC új pilótaórája a legmagasabb G-erőt is képes elviselni

Az IWC új pilótaórája a legmagasabb G-erőt is képes elviselni

625
0
IWC Schaffhausen új Big Pilot's Watch Shock Absorber XPL

Ha legközelebb egy Forma-1-es pályán száguldozol, vagy egy sugárhajtású repülőgépen teszel köröket az égen (vagy csak álmodozol róla), ne felejtsd el magaddal vinni az IWC Schaffhausen új Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL óráját.


A nyolc évnyi fejlesztés eredménye, a SPRIN-G PROTECT nevű szabadalmaztatott lengéscsillapító rendszerrel felszerelt óra, ami úgy van kialakítva, hogy ellenálljon a 30 000 G-t meghaladó gyorsulásoknak, amit a Cambridge-i Egyetem Cavendish Laboratóriumában végzett ütközési tesztek sorozata bizonyított. Egy Bulk Metallic Glassból készült konzolos rugó párnázza a szerkezetet, amely a toktól függetlenül tud mozogni, és így kíméletesebben áll meg.
IWC Schaffhausen új Big Pilot's Watch Shock Absorber XPL“Ha egy pilóta például a pilótafülkében véletlenül kemény felülethez ütközik az órájával, a gyorsulás 300 és 1000 G közötti tartományban van” – magyarázta Dr. Lorenz Brunner, az IWC kutatási és innovációs részlegének vezetője. “Lengéscsillapító rendszerünk olyan hatékonyan védi a szerkezetet, hogy az ütközéses tesztek során 30 000 G-t meghaladó gyorsulásokat is túlélt.”
Az IWC felfrissített pilótaóra-kollekciójának része, az első termék, amely az óragyártó új Experimental Engineering részlegéből származik. Itt a márka a legmodernebb anyagokat és egyéb lehetőségeket kutatja, amelyek célja, hogy az órákat robusztusabbá tegye – mint például a Bulk Metallic Glass, ami egyfajta szilárd, nem kristályos anyag, így nagyobb rugalmassággal rendelkezik, mint a hagyományos fémek.
Az óraházon belüli 32115-ös kaliber, amely az automata órát hajtja (120 óra járástartalékkal), könnyű és rendkívül merev high-tech alumíniumötvözetből készült, míg a 44 mm-es tok Cerataniumból, egy saját fejlesztésű titánötvözetből készült, amely könnyű, tartós és karcálló.
IWC Schaffhausen új Big Pilot's Watch Shock Absorber XPLA Big Pilot’s Watch Shock Absorber XPL gyártása évi 10 darabra lesz limitálva, amelyek mindegyike – 83 600 dollárért – kizárólag az IWC butikokban vagy a márka concierge-szolgálatán keresztül lesz kapható.