Kezdőlap Hírek Órák Az óra metemorfózisa

Az óra metemorfózisa

1475
0

Gondolkodj a megadott kereteken kívül. A Rebellion által megálmodott Weap-One, melyet 2017-ben mutattak be, ezt a mentalitást ülteti át a valóságba.

Rebellion Weap-One

A karcsú titán tok egy meglepő kalibert rejt. A henger tetején két „kerékanya” alakú korona van. A jobbkézre eső húzza fel a szerkezetet, a bal oldalival pedig az időt lehet beállítani. Az órákat és a perceket két szélen elhelyezett görgők mutatják. Eközött az idő információ egy aszimmetrikus flying tourbillon, amely 60 másodperces sebsséggel forog.

Rebellion Weap-One

E mögött a látszólagos egyszerűség mögött 529 alkatrész áll. A kézi felhúzású szerkezetet a Concepto csapatával közösen alkották meg. Az időmérő egy másik fontos tulajdonsága a metamorfózis. A tok egy alátámasztás segítségével van rögzítve a szíjra. Ez könnyen eltávolítható és így asztali órává alakítható a karórából.

Rebellion Weap-One

A Rebellion állandóan a teljesítményre törekedve túlszárnyalta a megvalósíthatóság határait. Bár a Weap-One Diamonds otthont ad a 40 mm hosszú, 25 mm átmérőjű toknak, a zafír mindenütt jelen van, és a koronákat is ez az anyag díszíti. Az előző modellhez képest egy másik különbség a gyémánt alakú állvány a szabályozó eszközben.

Rebellion Weap-One

De nem csak valamilyen gyémánt… itt egy olyan csúcstechnológiás anyagot használtak, amelyet a repülőgépiparban szokás a törhetetlensége miatt. A svájci márka felkereste a japán céget, az Adamant Namiki Precisiont, amely egy szabadalmaztatott gyártási eljárást alkalmaz a meglepő, lapos alakú atomi gyémánt előállítására.

Rebellion Weap-One

A létrehozásához használt módszer rendkívül látványos, és sok türelmet igényel a kívánt hossz eléréséhez. A japán cég a heteroepitaxiális opciót választotta, amely néhány nanométer vastagságú, finom rétegek növekedését idézi elő a monokristály tökéletesen csiszolt felületéről. És az eredmény? Ehhez az anyaghoz hosszabb idő kell, mint egy növénynek a növekedéshez.

Rebellion Weap-One

Egy milliméter előállítása ebből a szintetikus gyémántból 40 napig tart. A tourbillon komponenséhez szükséges hét milliméteres vastagság eléréséhez 280 napra volt szükség.

További 80 nap kellett a finom polírozáshoz, amelyet plazmafúziós CMP-eljárással végeztek. Ennek az elemnek a létrehozása, amiből csak ez az egy létezik a világon, egy egész évet vett igénybe, amiről ezidáig nem lehetett hallani.