Kezdőlap Hírek Hajók Az úszó erőd

Az úszó erőd

Fotók: Theodoros Fotiadis -
1082
0
Ultra 2

Ha biztonságra vágyik a nyílt tengeren, akkor nem kell tovább keresnie, mert Theodoros Fotiadis legújabb megayacht-koncepciója. A berlini tervező egy 311 méteres úszó erődöt tervezett, amelyhez saját biztonsági szoba is tartozik.

Az Ultra2 néven ismert hajó tele van a legkorszerűbb biztonsági és adatvédelmi technológiával, hogy olyan védőhálót hozzon létre, amely áthatolhatatlan és szinte teljesen láthatatlan.

Ultra 2A biztonságos „mag” modern stílusú lakosztályt, a PDP Projects biztonsági szobáját és egy „diplomáciai szintű biztonsági találkozó környezetet” tartalmaz, ahol nagy döntéseket lehet hozni a tengeren. Ráadásul a brit Romeo Foxtrot képzi ki a személyzetet katonai szabványos hírszerzési protokollok végrehajtása. A Fotiadis szerint az Ultra2 a biztonság végső kiteljesedése, és „összekapcsolt elzártságot” kínál, amelyben a tengerészek teret és nyugalmat egyaránt kapnak.

Ultra 2Természetesen minden biztonsági intézkedéstől függetlenül ez egy luxushajó. Erőteljes profilt és karcsú acélhéjat kapott, amely eleganciát sugároz magából.

Ultra 2Kiterjedt 4450GT belső terét hihetetlen csigalépcső díszíti, élénk arany és gazdag mahagóni színek jellemzi. Összesen 14 vendéget és 26 személyzeti dolgozót tud elszállásolni, és két nagyméretű medencével, jakuzzival és iMax mozival rendelkezik.

Ultra 2Kívül a méretes tárolók három jetskit, két expedíciós RIB-t, egy EC1235 Eurocopter helikoptert, valamint az összes szükséges vízi játékot tartalmazzák, beleértve a motorcsónakot, a tengeribobokat, kajakokat, szörfdeszkákat és még egy csúszdát is.

Ultra 2Ráadásul az Ultra2 környezetbarátabb, mint az átlagos megayachtja. A hajó teljesen elektromos Azipod meghajtórendszerrel van felszerelve, és hibrid dízel-villanymotorok működtetnék. Ez a konfiguráció hatékonyan hat a becsült 16 csomós és 14 csomós utazási sebességre.

Ultra 2A tervező szerint a koncepció célja az „ultra” minőség elérése mind stílusban, mind pedig környezetbarát módon. A feltűnő felfedező, a Stormbreaker koncepciót követi, amelyet a Fotiadis az év elején mutatott be. A Stormbreaker készen áll akár 295, akár 377 láb magas építésére, és jelenleg a SuperYachtsMonaco alapítója, Jim Evans kínálja eladásra. Reméljük, hogy hamarosan mindkét hajót láthatjuk a vizeken!