Kezdőlap Hírek Stílus Banánszobrászat

Banánszobrászat

1114
0

A mindennapi élet színei és momentumai inspirálják Koji Kasatani japán művész és szobrász könnyed és bohókás kerámiát, amelyek komolyan veszik a viccet.

Banánszobrászat

Azoknak az alkotóknak a nyomdokain haladva, akiknek munkája az elképesztő mestermunkán nyugszik, Kasatani kitolja a kerámiakészítés határait, miközben a legapróbb részletekre is odafigyel, hogy minél valósághűbb hétköznpi tárgyakat alkosson.

Banánszobrászat
Kasatani mindent elkészít kerámiából, legyen az vascső, szemét, elhasznált cipő vagy könyv, esetleg kartondoboz. A legismertebb alkotásai a babán-inspirálta szobrai, egy sor mellszobor és más kompozíciók, amelyek látszatra rengeteg banánból állnak össze.

Banánszobrászat
Az Accademia d’Arte-on diplomázott Firenzében 2007-ben, ahol beleszeretett a klasszikus, természetes és időtálló anyagokba. Ezt kombinálja hétköznapi tárgyakkal, ezzel egyfajta pop-art hatást elérve, felelevenítve az Andy Warhol által használt banán motívumot az 1960-as évekből. A szobrok Kasatani elgondolására reflektálnak, miszerint a humor a művészet esszenciája, híd a művészvilág és az avatatlan nézők között.

Banánszobrászat