Kezdőlap Hírek Dizájn Dél-Afrikai fészek

Dél-Afrikai fészek

1401
0

A dél-afrikai Porky Hefer felnagyította jellegzetes „fészek” szerkezeteit, hogy a világtól elzárt, kézzel készült és organikus házat hozzon létre. A félreeső African Retreat a namíbiai Namibtsaris Conservany-ban helyezkedik el, és a tervező első háza, amely 2019-ben a Wallpaper magazinnak köszönhetően elnyerte a Legjobb új magánház díját.

Fészek ház

A ház 125 km-re található a legközelebbi falutól, és teljesen elbújik a környező tájban. Észak-Namíbiából, a Zambézi folyó partjáról származó nádasból készült nádtető természetes szigetelést biztosít, miközben a sziluettje csak jelzésként látható csal. A téglákat és az acélkeretet is kézzel készítették a helyszínen.

Fészek ház

A projekt során Porky Hefer Afrikát és a már meglévő tudást életei. A Nest egyedileg készült bútorokkal és dekoratív elemekkel van megtöltve, amelyek a helyi anyagok és a helyi technikák értékére reflektálnak. A ház elrendezése három hálószobából és egy nappali helyiségből áll, ahol egy süllyesztett bőr kanapé kapott helyet.

Fészek ház

Hefert a labirintusszerű fészkek inspirálták, amit a helyi szövőmadarak. Ezek a fészkek akár több száz madárnak is otthont adhatnak, akik különböző „szobákban” gyűlnek össze a hőmérséklettől függően. A külső szobák napközben hűvösebb árnyékot biztosítanak, míg a melegebb belső szobákat éjszaka használják.

Fészek ház

Hefer kézzel és környezetbarát anyagokból készült Nestje azonnal a tervező védjegyévé vált. 2018-ban Hefer túlméretezett, a veszélyeztetett fajokat ábrázoló ülőalkalmatosságokká alakította a Leonardo DiCaprio Foundation számára, amelyeket fokvárosi művészek készítettek újrahasznosított anyagokból.

Fészek ház