Kezdőlap Hírek Autók DS X E-Tense- 2035

DS X E-Tense- 2035

1372
0

A DS Automobiles elképzelte, hogyan fognak az autóink kinézni 2035-ben. Új anyagokkal, formákkal és technológiákkal is számolnak. A DS a futurisztikus DS X E-Tense autón át mutatja be a jövőt.

DS X E-Tense

Az autógyártó egyébként arról ismert, hogy avantgárd ötleteket valósít meg. Napjaink gyorsan változó autóiparára válaszolva alkották meg ezt a koncepciót, anélkül, hogy bármilyen korlátot szabtak volna tervezőiknek a folyamat során. A DS X E-Tense így egy futurisztikus, aszimmetrikus négykerekű lett, amely távolról sem hasonlít a ma futó gépekre.

DS X E-Tense

A tervezők úgy döntöttek, hogy a technológiát a kreativitással ötvözik, amelynek egy gyönyörű és inspiráló design az eredménye. Az új technológiának köszönhetően például a DS X E-Tense képes ütközés után helyreállítani saját karosszériáját, a DS Light Veil fényfüggönyökkel pedig a fényerőt szabályozhatjuk preferenciáinktól és környezetünktől függően.

DS X E-Tense
Az aszimetrikus kialakítás nagyon érdekes elgondolás. A vezető bepattan az első ülésre és egyből érzi, hogy teljesen új helyre került. Az autóban rajta kívül egy utas fér el. Mindketten masszázsszékben ülnek, így az utazás felejthetetlen, nyugtató élménnyé válik.

DS X E-Tense
Az utas az autó alatt futó utat is figyelheti az áttetsző padlólemezen át. A belső tér ezen része teljesen védett. A szemünk automatikusan a piramisszerű utastérre réved, amikor meglátjuk ezt a csodagépet.

DS X E-Tense

Természetesen az E-Tense-hez saját asszisztens is jár, Iris, aki hologram formájában áll szolgálatunkra. Az autó egyébként két elektromos motorral rendelkezik.

DS X E-Tense

A közúti használatra elég lesz 540 lóerő is, de ennél sokkal többel számolhatunk, ha kimennénk a pályára. A szénszálas kasztni innovatív felfüggesztésen és torziós rudakon nyugszik. A rendszer minden útfelülethez alkalmazkodik.

DS X E-Tense

DS X E-Tense