Kezdőlap Hírek Dizájn Egy tintahal adta az inspirációt

Egy tintahal adta az inspirációt

1328
0

A tervező, Roberto Curtò szeret kreatívan gondolkozni, ami meg is látszik az általa megálmodott designokon. Elmondása szerint nem hagyományos jachtokat tervez.

Hypnosquid

Olyan helyekről merít inspirációt, amely meglepi majd az embereket. Kicsit ugyan furcsa azt állítani, hogy az eleganciája, gyorsasága és állóképessége miatt esett most a választása egy tintahalra, de várjuk ki a végét. Curtò most rántotta le a leplet a 63 méteres szuperjacht koncepcióról, amely a Hypnosquid nevet viseli.

Hypnosquid

Amint a képeken is látszik, a jacht orra tökéletes másolata a tintahal fejének, a drámai módon elhelyezett LED-világítású ablakok pedig a színváltó szemeire utalnak. Akár tetszik a design akkor nem, a belső tér elrendezése előtt mindenképp fejet kell hajtanod.

Hypnosquid
Curtò tíz ember számára tervezte a masinát, ami eltér a szokásos tizenkét férőhelytől ebben a méretben. Szerinte ennek köszönhetően nagyobbak a kabinok, aminek főleg az fog örülni, aki a kétszintes VIP kabinban szállhat meg. A főfedélzetről lépcsősor vezet le a tulajdonos privát pihenőjébe és könyvtárába. Ugyanitt található a lounge és étkező, amely a nyitott, japán stílusú hajókonyhára nyílik.

Hypnosquid
Curtò alumíniumból szeretné megépíteni a hajótestet, így 1000 tonna körül tudja tartani a hajó súlyát. A szuperjacht erejét négy 2600 lóerős MTU 16V M96L dízelmotor adná, amikkel a jacht 30 csomóval is tud haladni, akár 3000 tengeri mérföldet átszelve.

Hypnosquid
Curtò jelenleg befektetőket keres a koncepcióhoz, amihez 80 millió dollárra lenne szükség.