Kezdőlap Hírek Autók Emory Porsche 356 – a törvényen kívüli

Emory Porsche 356 – a törvényen kívüli

2062
0

Amikor az élet citromot ad az optimista ember limonádét készít belőle, valahogy így tett Rod Emory is, amikor egy kissé viseltes tetőszerkezetű Porsche 356 kupét sodort elé a szerencse.

Emory Porsche 356 – a törvényen kívüliAz 1959 ½ Emory Outlaw Transitional Speedster egy igazán különleges vintage sportautó, olyan, ami méltó Rod Emory hírnevéhez. Emory az 1990-es évek közepétől foglalkozik elsősorban 356-os Porschék módosításával, az Outlaw 356 névre hallgató remekműveinél pedig mindössze egy szabály van, mégpedig az, hogy a Porsche géneket meg kell őrizni. Az Emory Motorsports az évek során négy termékcsaládot hozott létre, melyek mindegyike különleges és egyedi felhasználói élményt nyújt.Emory Porsche 356 – a törvényen kívüli

A legújabb Outlaw alkotás a friss levegő szerelmeseinek szól. A történet egy olyan ügyféllel kezdődött, aki Rod Emory megfogalmazásában egy igazi napfény cirkáló 356 convertible modellt akart, szerencsére nem sokkal később be is esett egy 1959-es 356A Coupe némileg kihívásokkal küzdő tetőszerkezettel. Rod-nak pedig nem is kellett több, amolyan jó Dr. Frankensteint játszva neki is esett a donornak. „Számunkra nem jelent problémát, ha megváltozik egy autó identitása” – magyarázza Rod. „Mert azokat az autókat, melyekkel én dolgozom már meggyötörte a sors, én csak visszahozom őket az életbe.”

Emory Porsche 356 – a törvényen kívüli

Az Emory Motorsports csapata számos karosszéria elemet készített kézzel az autóhoz, így a lökhárítók, a „csomagtartó fedél”, a verseny ihletett fejtámla és annak alumínium borítása is új. Persze az 1850 fontos (840 kilogramm) jármű lemez alatti technikája sem maradt érintetlen. A sportkocsi farába az Emory-Rothsport Outlaw-4 erőforrás került 205 lóval (a motor a Rothsport Racing munkáját dicséri, mely céget a Porsche GT csapat egykori vezetője Jeff Gamroth alapított). A kicsit több mint kétszát paripa még akkor sem nevezhető lélegzetelállítónak, ha az Emory Outlaw Transitional Speedster teljesítményben felül is múlja az eredeti 356A Coupét. Rod Emory azonban nem szeretne a lóerőre és a számokra összpontosítani. „Ha valaki beül az autóban és a fejében a számok járnak, akkor azért mondhatja azt, hogy benne van a boogie” – magyarázta Rod. „De ez nem fontos a számunkra. Én nem akarom, hogy az emberek beleragadjanak ebbe, hogy csak a számokra gondoljanak. Én azt akarom, hogy arról agyaljanak, hogy milyen érzés, milyen kezes, arról, hogy ez az autó a vezetési élményről és a kalandról szól.”

Emory Porsche 356 – a törvényen kívüli

A számokról azonban sajnos nem feledkezhetünk meg teljes egészében, mert a végtermék nem csak, hogy átkozottul jól néz ki, lélegzetelállító vezetni, de pokolian drága is, hiszen az 50 000 dolláros donor autó a végére egy 400 000 dolláros ritkasággá vált. Egy egyedi Emory Porsche azonban befektetésnek sem rossz, ha figyelembe vesszük, hogy nem rég egy 2013-as 350 000 dolláros Emory Outlaw Sunroof Coupe a Bring a Trailer aukcióján már 500 000 dollárért cserélt gazdát.

Emory Porsche 356 – a törvényen kívüli