Kezdőlap Hírek Építészet Hatalmas építőkockákból épül az új Lego központ

Hatalmas építőkockákból épül az új Lego központ

1475
0

A C.F. Møller Architects befejezte a dániai Billundban épülő új Lego központ első ütemét. A design játékosan használja a gyártó saját termékeit, amitől az épület úgy néz ki, mintha hatalmas Lego építőkockákból állna. Ha ez nem lenne elég, az okos központ az energiaszükségletének felét napelemek segítségével nyeri.

Hatalmas építőkockákból épül a Lego új központjaBár már ötszáz alkalmazott elfoglalta helyét az új Lego központ elkészült épületeiben, még tart a munka, hiszen a nyolcból még csak két Lego ház áll. A projektet 2021-re fejezik be, a Lego központ mérete 54 ezer négyzetméter lesz és kétezer dolgozónak fog helyet biztosítani.
Hatalmas építőkockákból épül a Lego új központjaA C.F. Møller Architects Lego kockákkal dobta fel a homlokzatot, ráadásul a tetőszerkezetet is úgy alakították ki, hogy óriási sárga kockáknak tűnjenek az elemek. A flexibilis, többféle helyiségből álló belső térben számos Lego modellt állítottak ki, a színskála pedig élénk és erős színekből áll.Hatalmas építőkockákból épül a Lego új központja

„Ezzel valami igazán különlegeset, egyedit alkottunk. A dolgozóink elmondták nekünk, hogy olyan környezetre vágynak, amely a legjobban szolgálja a munkavégzésüket anélkül, hogy bezárva éreznék magukat. Így csapatszomszédságokat építettünk, így mindenki a saját környezetében dolgozhat úgy, hogy közös munkaterek is vannak.”

Hatalmas építőkockákból épül a Lego új központja Hatalmas építőkockákból épül a Lego új központja Hatalmas építőkockákból épül a Lego új központjaA C.F. Møller Architects odafigyel a környezettudatosságra is. A parkolót 4150 napelem fedi, amely a Lego központ áramszükségletének felét fedezi. Amikor elkészülnek, az épületeket zöld tetők fogják fedni, ami szintén a zöld hozzáállást mutatja.