Kezdőlap Hírek Autók Hatkerekű fenevad

Hatkerekű fenevad

1161
0

A hatkerekű gépek nem számítanak új keletűnek, de még mindig tátva marad tőlük a szánk. A Hennessey most végre bemutatta a 24 darabra limitált Goliath 6×6 modellt.

Hennessey Performance

A projektet már tavaly bejelentették, de kérdéses volt, hogy valaha gyártósorra kerül-e a gép. Azonban most végre valóság lett az álomból. Mivel csupán 24 darab készül majd belőle, gyorsnak kell lenned, ráadásul ki kell perkálnod érte 375 ezer dollárt is.

Hennessey Performance
A 6×6 kiviteleket leginkább katonai és ipari használatra hozták létre, azonban most mi is bátran benevezhetünk rá. Elég csak arra gondolnunk, mennyivel jobb a súlyelosztás a hat keréknek köszönhetően.

Hennessey Performance

A gépet eredetileg egy 2.9 literes motorral szerelték, amely elképesztő 705 lóerővel rendelkezik. Azonban a végső modellben kicsit kevesebbet találunk majd. Persze ez még így is jóval több, mint bármelyik autóban, amit az utakon látunk szaladgálni.

Hennessey Performance
A Goliath elég magasan is ül, egyedi felfüggesztést és fékrendszert kapott. A raktér is jóval nagyobb, mint várnánk. A kipufogórendszert rozsdamentes acélra cserélték, ráadásul 3 év vagy 36 ezer mérföld garancia is jár hozzá.


A Hennessey Performance története egyébként régre nyúlik vissza. Még 1991-ben kezdődött a történet, amikor John Hennessey egyedi tuninggal kezdett el foglalkozni. Ebből egy egész birodalmat épített fel.
Mivel ekkora névről van szó, nem is kérdéses, hogy hamar el fog menni az a 24 Goliath is.