Kezdőlap Hírek Autók Hipercar 3D-vel

Hipercar 3D-vel

1288
0

A Divergent 3D egy Los Angeles-i autógyártó, akik szeretnék örökre megváltoztatni az autóipart a világ első 3D nyomtatott hiperautójával. A Blade névre keresztelt járművet űripari technológiával és technikákkal gyártották, és olyan anyagokat használtak hozzá, mint az űrben is használatos szénszál és alumínium ötvözet. Az eredmény egy 720 bhp-s hiperautó, amelyet teljes egészében 3D nyomtatással állítottak elő.

Blade 3D

A Blade-en keresztül ez az innovatív cég szerette volna megmutatni a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket. A hiperautó közutakon is legálisan közlekedhet, és négykerék meghajtással rendelkezik, az alváza pedig 46 kg, amit szintén teljes egészében nyomtattak.

Blade 3D

Az enteriőrt a jet piac ihlette, így inkább úgy érezheti magát az ember benne, mint egy repülőgép pilótafülkéjében, mint egy autó kormánykereke mögött.

Blade 3D

A Los Angeles-i céget a világ egyik leggazdagabb embere, a hongkongi milliárdos, Li Ka-Shing pénzeli. Még 2017-ben a Divergent 3D 65 millió dollárt gyűjtött, hogy felépítse a gyárát és az autóipar számára gyártson alkatrészeket, hogy csökkentsék a költségeket és a környezeti terhelést, amit a mai autóipar jelent. A 3D nyomtatott autó ötlete először 2015-ben merült fel.