Kezdőlap Hírek Autók Hyperion XP-1 – a hidrogénhajtású szörnyeteg

Hyperion XP-1 – a hidrogénhajtású szörnyeteg

1156
0
Hyperion Motors XP-1

A kaliforniai központú startup, a Hyperion Motors XP-1 néven egy brutális erejű hidrogénhajtású hipersportautóval jelentkezett.


Az XP-1-es meghajtásáról egy abszolút csúcstechnológiájú hidrogén üzemanyagcellás erőforrás gondoskodik, melynek fejlesztésébe ex-NASA rakétamérnökök is bekapcsolódtak.

Hyperion Motors XP-1 A mérnöki csapat pedig a nagy és nehéz lítium-ion akkumulátorok helyett inkább üzemanyagcella alkalmazása mellett döntött, mert így az autót nem kell több órán keresztül az elektromos hálózatból tölteni, hiszen a hidrogéntankot ugyanolyan gyorsan és egyszerűen 3-5 perc alatt feltölthetjük, mint egy hagyományos benzintankot, ráadásul az XP-1-es hatótávolsága is lényegesen nagyobb lehet így.
Hyperion Motors XP-1 A titán-szénszálas váz köré épült 1030 kilogramm tömegű XP-1 2,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 60 mérföld/órás sebességre, a végsebessége pedig eléri a 220 mérföldet (354 km/h!), miközben az autó 1000 kilométeres elméleti hatótávolsággal rendelkezik.

Hyperion Motors XP-1 A Lamborghini ajtókkal, 98 collos HUD stílusú hajlított műszerfallal, valamint a tetőbe épített napelem panelekkel érkező XP-1 sajnos nem lesz valami gyakori az utakon, a Hyperion Motors ugyanis mindössze 300 darabot kíván gyártani a gyönyörű hidrogénhajtású szörnyetegből.

Hyperion Motors XP-1

Hyperion Motors XP-1