Kezdőlap Hírek Építészet Interaktív faház

Interaktív faház

1643
0

A Garvan Woodland Gardens-ben fészkelő Evans faházat a Modus Studio készítette az Arkansas-i egyetem számára. A 850 ezer négyzetméteres botanikus kert Közép Arkansas-ban található a forró vízű források városa mellett, és egy félszigeten helyezkedik el, amit a Quachita folyó ölel körbe.

Evans faház

A területet, a gyerekeknek szóló kalandparkot, öreg fák, tölgyek és fenyők veszik körül, amelyek illeszkednek a ház megjelenéséhez.
A tervezőket a dendrológia, a fák tudománya inspirálta az épület organikus formájának és az oktatási programjának tervezése közben.

Evans faház

Szerettél volna felemelni a faházat, hogy beleolvadjon a tájba. A többemeletes faház alakja a bumeráng formáját követi, és acél oszlopokkal 4-7,6 méterrel a föld fölé emelkedik, hogy megőrizzék a természetes talajt alatta. A faház a megemelés által közelebb viszi a látogatókat a fák lombkoronájához.

 

A faház célja, hogy egy interaktív oktatási élményt nyújtson, ahol a gyerekek testközelből tudják felfedezni a természetet. Egy gazdag vizuális és kézzel fogható környezet megteremtésére hívatott, hogy a látogatók egy mélyebb kapcsolatot is megtapasztalhassanak a környezettel, miközben az épület alkalmazkodik a használók igényeihez.

Evans faház

A faház csupasz fa bőrén játékosan váltakozik a fény és árnyék kettőse, reflektálva a belső térre. A napfény a lombkoronán szűrődik át, így a látogatók még közelebb kerülnek a természethez.

Evans faház

Apró kukucskáló lyukakat vágtak a ház borításába, így a látogatók kényelmesen megfigyelhetik a környező fákat.

Evans faház

Evans faház