Kezdőlap Hírek Építészet Íves “Hedonista-ház” a görög tengerparton

Íves “Hedonista-ház” a görög tengerparton

1228
0
Hedonista ház

Az athéni székhelyű ADD építészstúdió bemutatja az újonnan megálmodott “Hedonista-házát”, amelyet a tengerparti Agoioi Apostoloi városában a hedonizmus intézményének szenteltek.

Hedonista házA ház ívelt, profilja és éles sarkai egy központi belső udvart fognak közre. Az építészgárda a zord táj és az elsöprő kilátás kapcsolatát jeleníti meg a dizájnnal. A látogatók a belső terasz legfelső pontjától ereszkedhetnek a ház belseje felé, ahol az útjuk szerteágazik a három zárt élettér felé – a hálószobába, a vendégszobákba és a társalgóba.

Hedonista házAz ADD építészstódió “Hedonista-házának” fokozatosan ereszkedő profilja követi a terep lejtését. A centralizált, szabadtéri teraszcsoportok a horizont irányába terelik a látogatót.

Hedonista házAz ereszkedő folyamat végén található egy szellős nappali amelyhez fedett, tengerre néző balkon is tartozik. Ennek átlátszó teteje egy alulról megvilágítható medencét tart. A magánélet nyugalma tökéletes a központi teraszról megközelíthető hálószobákban, ahol a projekt lépcsőzetes elrendezése külön tér-idő mikrokozmoszt teremt.

Hedonista házElsőprő formanyelvével az ADD “Hedonista-háza” minden különálló terét egy szobrászati egésszé varázsolja. A tervszerű méretek, dinamikusan görbe külsővel ölelve egyesítik a házat, amely az ember természetes tájképbe alkotott karakteres, mégis néma gesztusa.