Kezdőlap Hírek Autók A Jaguar I-PACE nyerte el a 2019. Év Európai Autója díjat

A Jaguar I-PACE nyerte el a 2019. Év Európai Autója díjat

1030
0

A tisztán elektromos Jaguar I-PACE nyerte el ‘Az Év Autója’ címet a 2019. Év Európai Autója szavazáson. Jaguar modell most először részesült ebben a nagyra becsült kitüntetésben.

Jaguar I-PACE

A Jaguar nagyteljesítményű elektromos szabadidőjárműve a mezőny egyetlen zéró károsanyag-kibocsátású tagjaként hat másik döntős jelölt – az Alpine A110, a Citroën C5 Aircross,a Ford Focus, a Kia Ceed, a Mercedes-Benz A-osztály és a Peugeot 508 – előtt diadalmaskodott.
Az Európai Év Autója díj zsűrijét 23 ország 60 autós szakújságírója alkotja; a díj a műszaki innovációt, a formatervezést, a menetteljesítményeket, a takarékos üzemet és az ár-érték arányt értékeli.

Jaguar I-PACE
„Elmondhatatlanul büszkék vagyunk, hogy első elektromos járművünk lett az első Jaguar modell, amely elnyerte az Év Európai Autója díjat.”– mondta Prof. Dr. Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója.
„Az I-PACE-t az Egyesült Királyságban terveztük és fejlesztettük, méghozzá teljesen tiszta lappal indulva. A létező legfejlettebb technológiát alkalmazó, akkumulátoros elektromos gépkocsiról van szó, amely megváltoztatja a játékszabályokat. Az Év Európai Autója díj elnyerése igazi megtiszteltetés, egyben világszínvonalú fejlesztő csapatunk teljesítményének tökéletes elismerése.”
Az Egyesült Királyságban tervezett és fejlesztett Jaguar I-PACE fogadtatása világszerte fantasztikus volt. A mai napig több mint nyolcezer ügyfél vehette át autóját – 75 százalékuk Európában.

Jaguar I-PACE
A Jaguar I-PACE vezethetőségében és megjelenésében is egyedülálló. Úgy fejlesztettük, hogy a lehető legteljesebb mértékben kihasználja az elektromos hajtáslánc és az egyedi alumínium vázszerkezet adottságait, és sportautóhoz méltó menetdinamikát ötvözzön a szabadidőjárművekre jellemző praktikummal.
A jármű töltését nagyban leegyszerűsíti a Jaguar nyilvános töltőszolgáltatása, amelyhez egyedi okostelefonos alkalmazáson vagy RFID kódkulcs segítségével férhetnek hozzá az ügyfelek. A testre szabható töltőcsomagokat kínáló, a töltési díjakat egyszerű havi számlában összesítő szolgáltatás révén az I-PACE ügyfelek több mint 85 ezer töltőponthoz férhetnek hozzá Európa-szerte.
Az I-PACE egy évvel ezelőtti bemutatása óta 55 nemzetközi elismerésben részesült.Többek között elnyerte a német, norvég és brit Év Autója díjakat, a BBC TopGear magazin Év Villanyautója díját, a Év Kínai Zöld Autója díjat, valamint az Autobest ECOBEST kitüntetését.