Kezdőlap Hírek Autók Kalapács alatt Robert Redford Porschéja

Kalapács alatt Robert Redford Porschéja

1101
0

Robert Redford egykori Porsche-ja lesz a 2019-es Bonhams Scottsdale aukciójának egyik sztárja. A színészhez 904 GTS-e mellett egy Porsche 356 és egy Lamborghini Miura is a tételek között van, amik a várakozások szerint eléri a hét számjegyet

Bonhams Scottsdale aukciójának sztárjai
Mindössze 21 darab került belőle az országba

Az 1971-es Lamborghini Miura SV-ből, amit aukcióra bocsátanak a Bonhams aukcióján mindössze 21 darab került az Egyesült Államokba, és mindössze 13-ban volt gyárilag szerelt osztott szivattyúmotorral felszerelve. Az autóról az elmúlt 45 évben egy tulaj gondoskodott, így megmaradt eredeti állapotában és kevesebb, mint 18,300 mérföld van benne. A várakozások szerint 2,1 millió dollárért fog elkelni.

Bonhams Scottsdale aukciójának sztárjai
A Porsche, ami Robert Redfordé volt

A korábbi tulajdonos hatással lesz az 1964-es Porsche 904 GTS esetében is. A vintage versenyautót első tulajdonosa Steve Earle, a Rolex Monterey Motorsports Reunion alapítója volt, majd Robert Redfordhoz került.

Bonhams Scottsdale aukciójának sztárjai
A színész majdnem egy évtizedig vigyázott az autóra a ’60-as évek végén és a ’70-es évek elején. A német kupénak megvan az eredeti alváza, sebességváltója, felfüggesztése és karosszériája is megvan. Bonhams szerint az autót 1,7 millió dollárért tudják eladni.

Bonhams Scottsdale aukciójának sztárjai
Csak 32 készült belőle

Az exkluzivitás lesz a téma, amikor a ritka 1963 Porsche 356 Carrera 2 GS Cabrioletet mutatják be a lehetséges vásárlóknak. Mindössze 32 darabot építettek ebből a modellből, ez az adott példány pedig eredeti alkatrészekkel érkezik.

Bonhams Scottsdale aukciójának sztárjai
A maga idejében a Carrera 2 a gyorsulásáért és kezelhetőségéért volt népszerű – nem is beszélve a fékezési képességéről -, mivel a modell volt az első, amely gyárilag telepített tárcsafékekkel volt felszerelve. Ez a Porsche 356 30 évig maradt a jelenlegi tulajdonos birtokában, és várhatóan 1,3 millió dollárért fog elkelni.