Kezdőlap Hírek Autók Különleges és brutál erős a Bugatti Centodieci szuperautó

Különleges és brutál erős a Bugatti Centodieci szuperautó

777
0
Bugatti Centodieci

Még 2019-ben mutatta be a Bugatti az ultra-exkluzív Centodieci hiperautóját a Pebble Beach Concours d’Elegance keretein belül.

Az EB110 által inspirált dizájnnal, a márka 110 éves története előtt tisztelgő névvel nagyon különleges járműnek ígérkezett, főleg mivel mindössze 10 autót gyártanak belőle.

Bugatti Centodieci Az egyedi járgány első prototípusát ráadásul végre bemutatta a Bugatti, és a közönségnek el is állt a szava tőle. A márka legújabb speciális kiadású modelljeivel ellentétben kifejezetten retro stílusú, például kör alakú légbetétekkel, üveg motorburkolattal és rögzített hátsó szárnnyal rendelkezik, amely hasonló a 90-es évekbeli elődjéhez.

Bugatti Centodieci Azonban egyszerre nagyon is 21. századi, hiszen a márka egyedi karosszériavonalaival rendelkezik, teljes szélességű fényegységet kapott, és néhány extra kifinomult hőkezelési technológia is fért bele.

Bugatti Centodieci A motorháztető alatt egy 8,0 literes négyturbós W16-os motor lapul, amely várhatóan 1600 lóerős lesz, és mindössze 2,4 másodperc alatt gyorsul fel 60 km/h-ra.

Bugatti Centodieci A közel 10 millió dolláros ár ellenére máris hatalmas érdeklődés övezi, pedig ez az árcímke a Bugatti Centodiecit az eddigi legdrágább autók listájának élére helyezi.