Kezdőlap Hírek Építészet “Lebegtetett épület”

“Lebegtetett épület”

1250
0

A BICA Arquitectos által tervezett Casa Belas Clube de Campo épülete a nyugat-portugáliai Sintra-hegységre néző telken helyezkedik el, és egy hosszú fehér egységként írható le, amely szinte a föld fölött lebeg.

Belas Clube de Campo House

A modern, hosszú ház két szintből és egy alagsorból áll, amely teljes egészében a földmunkálatok során kinyert mészkővel van borítva, amit a falak építésénél újrahasználtak, hogy egy masszív alapot hozzanak létre.

 

Erre a szilárd alapra egy szinte teljes egészében üvegezett földszint került, így vizuális és funkcionális folytonosságát alkotnak a kültéri terekkel rendelkező közös területek, mint például a terasz, a medence és a társalgó a tűzrakó hellyel.

Belas Clube de Campo House
A BICA arquitectos a főhomlokzatot déli irányba tette, így az úttal párhuzamos a házat, a homlokzatot a főbejárattal nyugatra és a tenger felé, az észak felé néző homlokzatot pedig egy védett kerttel és gyepterülettel egészítették ki.

Belas Clube de Campo House

A földszint átlátszóságát a felső emelet fehér szerkezetével ellentételezték, amely nagy teraszt képez, és magában foglalja a privát tereket, például a hálószobákat, hogy megvédje őket a környezettől.

Belas Clube de Campo House