Kezdőlap Hírek Hajók Luxusszállodába illő VIP kabinnal érkezik az új szuperjacht

Luxusszállodába illő VIP kabinnal érkezik az új szuperjacht

1221
0

A 25 méteres X-80 RIB Projektről Federico Fiorentino rántotta le a leplet. A szuperjacht a SACS és Fiorentino együttműködéséből született.

25 méteres X-80 RIB

Milánóban jelentették be múlt héten, hogy Federico Firoentino olasz tervezőcége és a SACS, a RIB-ek, azaz merev törzsű felfújható csónakok vezető gyártója együtt alkotják meg az X-80 Super RIB Projekt névre hallgató szuperjachtot. A 25 méteres superfaston helyet kap egy 25 négyzetméteres VIP kabin a jacht közepén, előtte egy dupla, valamint személyzeti kabinokkal. A közösségi tereket ízlésesen díszítik és rendezik be. A tervezők célja, hogy a hajó minden négyzetméterét hasznosítsák.

25 méteres X-80 RIB
Az X-80 aerodinamikus sziluettjéhez egy 60 négyzetméteres külső fedélzet is tartozik, ahol napozóágyakat helyeztek el, így a vendégek bármikor élvezhetik a kilátást a tengerre. A RIB habcsövekkel van felszerelve, az akár 5000 lóerős motort pedig iker vagy tripla konfigurációban is kérhetik a leendő tulajdonosok.

25 méteres X-80 RIB
A SACS Bespoke Operation és a Federico Fiorentino csapat már nem először dolgozott együtt, tehát magától értetődő volt, hogy újra összedugják a fejüket az X-80 kedvéért. A korábbi közös projektek között szerepelnek a SACS Rebel sorozatának modelljei, valamint egy 50 méteres egyedi építésű szuperjacht is.

25 méteres X-80 RIB
Az X-80 egy olyan megrendelő számára készült, aki rendelkezik egy ennél nagyobb hajóval, de most úgy döntött, hogy a superfast RIB technológiája segítségével még közelebb szeretne kerülni a vízhez. A megrendelő időközben visszalépett, tehát a hajót még nem adták el, így várják az érdeklődőket – bár az árát nem tudni. Abban biztosak lehetünk, hogy nem utolsó alkalommal ült közös tervezőasztalhoz a SACS és Federico Fiorentino.