Kezdőlap Hírek Green Man Napelemes katamaránból úszó villa

Napelemes katamaránból úszó villa

972
0
Környezetbarát Resort koncepció

Képzeljük el milyen lenne egy tengerparti ház helyett egy luxuskatamaránon tölteni a nyaralást. A békés, ringató éjszakák után (a katamaránok híresek stabilitásukról) bármikor lehetőségünk lenne lecsatlakozni a yachttal a kikötőről, és szabadon felfedezni a környező üres kis öblöket, vagy szigeteket.


Ez a most még csak álomkép hamar valósággá válhat, ha a Silent-Yachts koncepciója megvalósul. Az ausztrál cég tervei szerint a 18 és 24 méter hosszú yachtok az úszó kikötő különböző pontjaihoz csatlakoznának, aminek tengelyében egy vendéglátó központ lenne. A felépítmény még a járványhelyzetben is elegendő privátszférát biztosítana, amellett, hogy a vendégek hozzáférnének minden parti és vízi létesítményhez.
Környezetbarát Resort koncepció Az elképzelés az, hogy a katamaránok hatalmas magánlakosztályait, konyháit, teraszait és napozó fedélzeteiket mozgó villaként lehessen használni. A pazar belterek mind napenergiával működnek, a villák fenntarthatók, és a vendégeknek nem kell választaniuk a luxus és a kívánt környezet között.
Környezetbarát Resort koncepció “Stratégiánkhoz hangoltuk ezt az új projektet, hogy fenntartható, tökéletesen csöndes és károsanyagmentes élményt nyújtsunk klienseinknek – mondta Michael Köhler, a Silent-Yachts alapítója. “Olyan úszó luxusresortot kínálunk, ami teljesen egyedülálló élményt ad ügyfeleinknek.
Csakúgy mint a yachtok, a resort is napenergiával fog működni olyan kényelmi funkciókkal, mint az étterem, a medence, a klubház valamint az edző- és wellnessközpont. Mindez a tervek szerint 18 hónapon belül, bárhol a világon.
Környezetbarát Resort koncepció A valódi gyönyört mégis az jelenti, hogy a hajósok bármikor elhagyhatják a kikötőt, hogy felfedezzék a helyi vizeket, vagy lehorgonyozzanak egy vadregényes öbölben. Ha kedvük tartja meglátogathatnak közeli szigeteket az igazán mobilis nyaralás élményéért. “Az ötlet szépsége, hogy vendégeinkkel utazik az apartmanjuk is a nálunk töltött idő alatt” – fogalmaz Köhler.