Kezdőlap Hírek Hajók Pole pozíció a vízen

Pole pozíció a vízen

6392
0
Alonso

Először a tenisz szupersztár Rafael Nadal, most pedig a motorsport legenda Fernando Alonso. A kétszeres Forma-1-es bajnok most rendelt egy Sunreef Yachts power katamaránt, amely a legújabb zöld technológiát ötvözi a stílusos és fenntartható dizájnnal.


AlonsoA 40 éves profi versenyző szeptember 1-jén írta alá az egyedi 60-as Sunreef Power Eco építési szerződését a Yacht Club de Monacóban, a lengyel hajógyár alapítója és elnöke, Francis Lapp mellett. Mindez alig egy évvel azután történt, hogy a spanyol Nadal átvette a luxus Sunreef 80 Power Great White-ot, amely a Robb Report 2021-es Best of the Best versenyén a legjobbak között a legjobbnak járó díjat kapta.

AlonsoAlonso úszó lakhelye, amely a csúcstól a farokig 18 hosszú, jó 6 méterrel rövidebb lesz, mint Nadalé, de sokkal környezetbarátabbnak és energiatakarékosabbnak ígérkezik. A többtestű hajó elektromos motorokkal lesz felszerelve a sima és csendes, károsanyag-kibocsátás nélküli hajózás érdekében. A Great White-ot ezzel szemben két 1200 lóerős motor hajtja.

AlonsoA katamarán a futurisztikus “napbőrnek” köszönhetően tiszta energiát is hasznosít és tárol. Ez alapvetően egy fejlett napelemes rendszer, amely nagyjából 738 négyzetmétert fog borítani a jacht külsején. Az innovatív berendezés 13 kWh csúcsteljesítményű, a megtermelt energiát pedig egy ultrakönnyű akkumulátorbankban tárolják.
Alonso“Egy ideje már figyelem ennek a márkának az evolúcióját, és nagyra értékelem az elkötelezettségüket, hogy a Sunreef Yachts Eco termékcsaláddal előremozdítsák az innovációt” – mondta Alonso egy nyilatkozatban. “Izgatottan vágok bele ebbe a projektbe, mivel tudom, hogy a 60 Sunreef Power Eco mindent képvisel, amit keresek: csúcsmérnöki tudást, elképesztő know-how-t és egy csodálatos környezetbarát terméket.”
AlonsoAmi a belső teret illeti, a 18 méteres hajó 12 vendégnek és négy főnyi legénységnek kínál majd elegendő helyet. Az ultramodern lakótereket számos fenntartható anyagból készítik el, és energiatakarékos légkondicionáló rendszerrel is rendelkeznek. Mint minden Sunreef hajó, ez is egy komoly adag luxust kínál majd a csúcskategóriás bútorokkal.
Alonso“Újabb nagy lépést teszünk a fenntarthatóbb jachtozás felé, és nagyon örülünk, hogy ezt egy kiváló és inspiráló nagykövettel együtt tehetjük meg a fedélzeten” – tette hozzá Lapp.