Kezdőlap Hírek Építészet Rudolph Valentino Hollywood történetének 4.95 millió dolláros darabkája

Rudolph Valentino Hollywood történetének 4.95 millió dolláros darabkája

1317
0

Az 1920-es években épült villa egykor a némafilmes legenda Falcon Lair birtokának része volt Beverly Hills-ben.

Rudolph Valentino Hollywood

Amikor egy háznak saját neve van, sejteni lehet, hogy valamilyen formában csábító lesz. A ’20-as években Rudolph Valentino karrierje csúcsán egy négy hektáros birtokos alakított ki magasan a hegyek között Los Angeles Benedict Canyon-ja fölött. A birtokot Falcon Lairnek nevezte el a The Hooded Falcon című film után, amin dolgozott.
Valentino az utazásai során szerzett antik holmikkal és szuvenírekkel töltötte meg a főépületet, és a birtok istállójában és a garázsaiban tárolta négy arab telivérét és káprázatos autó kollekcióját. Vacsora estjei egész Hollywoodban híresek voltak.

Rudolph Valentino Hollywood
Sajnos azonban a The Sheik és a The Four Horsemen of the Apocalypse című filmek sztárjának nem volt alkalma sokáig élvezni új odúját. A latin szerető, ahogy nevezték akkoriban, egy gyomorfekély komplikáció miatt vesztette életét 1926-ban. Mindössze 31 éves volt.
Halála után a birtokot eladták, hogy fedezzék a színész tartozásait, és a föld nagy részét kisebb darabokra osztották. Több tulajdonos után az 1924-es spanyol gyarmati stílusú házat a dohány milliárdos Doris Duke vásárolta meg 1953-ban. Egészen 80 éves korában bekövetkezett haláláig, 1993-ig élt a házban.

Rudolph Valentino Hollywood
Sajálatos módon 2005-ben lerombolták az eredeti épületet. Ma a Falcon Lairből Valentino korábbi istállója és háromrészes garázsa maradt meg, amit Duke a ’70-es években 267 négyzetméteres, háromszobás vendégházzá és uszodává alakított át. A színész által épített 15 méteres kőfal még ma is áll, hogy megvédje a birtokot a kíváncsi tekintetektől.
A ház, amelyre Falcon Lodge-ként utalnak, ma 4,95 millió dolláros áron megvásárolható. Ha pedig esetleg még lenne valakinek felesleges 29,5 millió dollárja, az épületet övező 4 hektáros földet is megvásárolhatja a teljes Valentino élményért.