Kezdőlap Hírek Építészet Rusztikus geometria Mexikóban

Rusztikus geometria Mexikóban

1121
0
Amanali House

A Rojkind Arquitectos legújabb tervezése, az Amanali House során egy sor különböző dizájnelemet használt. A projektet a rusztikus és sziklás geometria jellemzi.

Amanali House A ház Mexico City északi részéhez közel található neve pedig az azték nahuatl nyelvből ered. Az egész évben enyhe időjárással megáldott történelmi város folyamatosan fejlődött, hogy végül csendes menedékhellyé váljon a Mexico City lakói számára.

Amanali House Az Amanali House kikapcsolódást biztosít, belső elrendezésével és természetes környezetével és légkörével. A projektben a kert és a lakótér is helyet kapott.

A Rojkind Arquitectos az Amanali House megvalósításával a természeti környezetet vizualizálja. Az öt prizmatikus szerkezet a Tepeji Del Rio szikla darabjaiból merített ihletet, sötét, porózus, helyi kövekkel burkolva.

Amanali House Az öt részt külön tervezték nappalinak, konyha-étkezőnek és hálószobáknak. Ezeket egy kültéri ösvény köti össze, bár a figyelem inkább a belső tér felé fordul.

Amanali House A közel téglalap alakú telek egy lejtőn helyezkedik el, a közeli golf pályára néz és csodálatos kilátást biztosít a környező hegyekre és természetvédelmi területre.

Amanali House Megközelítésekor a ház fokozatosan fedezhető fel, a látogatók az utca szintjéről egy privát sétányon ereszkednek alá, mely egy középkori domboldali várost idéz.

Amanali House A stúdió ismert formáis tervezői nyelvéről, melyet az Amanali House építése során is kifejezett.

Hasonlóan a 2018-ban, Mexikó partjainál épült Foro Boca Concert Hall-hoz, a ház egy csoport erős, csiszolt geometriájú épület csoportból áll. Minden elemét a hatalmas üvegezett keretek kötik össze, mellyel saját, zöld terasz alakítható ki.

Amanali House A sötét kővel burkolt, performatív falak nappal hőgyűjtőként működnek, melyet éjjel sugároz ki, a belső hőmérsékletet pedig a természetes kereszthuzat biztosítja. Minden felhasznált anyag helyi forrásból származik.