Kezdőlap Hírek Hajók Sinot AQUA: luxus hidrogénüzemben

Sinot AQUA: luxus hidrogénüzemben

2669
0

A Sinot Yacht Design & Architecture újra a Monaco Yacht Show-n mutatta be az új szuperjacht-koncepcióját, a 112 méteres hidrogén hajtású Aqua formájában.

AQUA: Sinot 112

Az Aqua-t az előretekintő tulajdonosok számára fejlesztették ki, futurisztikus kialakítással, amelyet egy teljesen működőképes folyékony hidrogén és üzemanyagcellás rendszer működtet, így a tengeren elérhető legmodernebb hajók közé helyezve az Aquát.
Az óceán ihlette Aqua, íves vonalai végigfutnak a hajó testén.

AQUA: Sinot 112

A 360 fokos kilátást biztosító fedélzet, kapszulaként emelkedik ki a hajó tetejéből. A hajó orrában kialakítottak egy szobát, ahonnan a vendégek számára még soha nem tapasztalt látvány tárul a tengerre. A hátsó fedélzet lépcsőzetesen lett kiépítve és egy központi vízesés található itt, amely azonnal lenyűgözi az embert, amint felszáll a hajóra.


A belső mennyezeti magasság 2,8 és 3,8 méter között mozog, így tágas élményt nyújt, amihez hozzájárulnak a teljes magasságú ablakok is. A tulajdonos területéhez nagy fürdőszoba, öltöző és saját wellnes rész tartozik. A természetes fénnyel megvilágított VIP lakosztályt, amely a vízszint magasságában található a fedélzet közelében, minimalista japán stílusban díszítették, amely jellemző az Aqua belső tereire.

AQUA: Sinot 112
Az Aqua hidrogén hajtását és szerkezetét a Lateral Naval Architects fejlesztette ki. A rendszer cseppfolyósított hidrogénnel működik, amelyet villamos energiává alakítanak és ezzel táplálják a hajón található meghajtórendszert, emellett az összes elektromos berendezést is.

Az energiagazdálkodási rendszer nagy akkumulátorokban tárolja az energiát annak folyamatos biztosítása érdekében. A tervek kidolgozása öt hónapon át a tervezők és a mérnökök kemény munkáját vette igénybe, hogy a hajtásrendszer szinte zajmentes környezetet teremtsen a vendégek kényelme érdekében a fedélzeten.

AQUA: Sinot 112

“A kihívás az volt, hogy teljes mértékben működőképes folyékony hidrogén és üzemanyagcellákat hozzunk létre egy valódi szuperjachtban, amely nem csupán a technológia, hanem a tervezés és az esztétika területén is úttörő.” – kommentálja Sander Sinot tervező.

AQUA: Sinot 112
Teljesítmény szempontjából az ügyfelek elvárhatják, hogy 3750 tengeri mérföldes távolságot fedjenek le, és akár 17 csomó maximális sebességet érjenek el, ha PEM üzemanyagcellákat használnak energiaforrásként.

AQUA: Sinot 112

“A megbízhatóság és a biztonság alapvető szempont világunkban” – tette hozzá Sinot. “Ezért szeretnénk kihangsúlyozni, hogy egy új szerkezetbe ültettük a már bevált technológiát.”

AQUA: Sinot 112

AQUA: Sinot 112

AQUA: Sinot 112

AQUA: Sinot 112