Kezdőlap Hírek Repülők A Tri Fan 600 lehet a repülés legmenőbb és leggyorsabb eszköze

A Tri Fan 600 lehet a repülés legmenőbb és leggyorsabb eszköze

1537
0

Az XTI TriFan 600 VTOL repülőjén négy elsőosztályú helyet találunk. A gép már akár 2023-tól átveheti az uralmat a levegő fölött. Az XTI Aircraft nem akarja, hogy összekeverd a TriFan 600 gépet egy helikopterrel. A tiltrotoros (mozgatható légcsavaros) gép inkább egy magánrepülőgép, VTOL tulajdonságokkal. Akkor mi a különbség? Nos, az XTI szerint a teljesítmény.

XTI TriFan 600 VTOL

A Tri Fan 600 akár 345 mérföld/órás sebességre is képes, hatótávolsága pedig 1380 mérföld. A gép 8000 méter magasra is fel tud emelkedni, így probléma nélkül elkerüli a rossz időt. Ráadásul csupán 11 percre van szüksége ahhoz, hogy a magasba szálljon. Ezenkívül mivel függőlegesen is fel és le tud szállni, egy helipad is tökéletesen alkalmas az induláshoz.

XTI TriFan 600 VTOL
A gépen négy utas kényelmesen elfér, és a felszereltségnek köszönhetően pont olyan lesz repülni vele, mint első osztályon. Ráadásul a pilóta mellett elfér egy ötödik ember is. A pakkoknak ugyan nem marad sok hely, de egy hétvégi táska azért elfér. Az információk szerint nem lesz olcsó mulatság beszerezni egy ilyen gépet, az árát 6,5 millió dollár körül becsülik.

XTI TriFan 600 VTOL
AZ XTI cég egyébként egy helikoptereket gyártó cégből fejlődött tovább. Az AVX Aircraft tíz éve van a piacon, és fennállásuk alatt több olyan fejlesztést értek el a helikoptereikkel, mint senki más addig. Az XTI-t azért hozták létre, hogy mozgatható légcsavaros repülőgépekkel is tudjanak foglalkozni.

XTI TriFan 600 VTOL

Az XTI jelentése szerint a Tri Fan 600 bemutatkozása óta 76 megrendelés érkezett a gépre. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a gyártás már 2023-ban megkezdődhet.