Kezdőlap Hírek Motorok Triple XL: Visszatért a világ legnagyobb motorja

Triple XL: Visszatért a világ legnagyobb motorja

1208
0

A legnagyobb, legvadállatiasabb motor újra kapható, és nagyobb, mint valaha volt. Az új, 2,5 literes Triumph Rocket 3 TFC igazi remekmű lett. 2005-ben láthattuk először a Rocket III modellt. Akkoriban ez a gép számított a legnagyobbnak a piacon, és mindannyian a földről kapartuk össze az állunkat, mikor megláttuk.

Triple XL

Az új gépet egy 2458 köbcentis motorral látták el, ami több mint kétszer olyan erős, mint bármelyik kétkerekű motorja, amelyeket az autópályán látsz száguldozni. A nyomaték így valahol 221 Nm körül alakul, ami ránézésre is jóval több, mint amiről általában hallani szoktál. A 170 lóerő már a Yamaha VMAX őrülethez közelít. A teljesítmény és gyorsulás tehát nem fog gondot jelenteni.

Triple XL
Persze a motor többi része is igen jól mutat. A teljesítménynövekedés ellenére a Rocket 3 TFC 40 kilogrammal könnyebb, mint elődje volt, köszönhetően az alumínium váznak és szénszálas karosszériának. A Triumph ugyan még nem közölte a pontos súlyt, de azt tudjuk, hogy a Rocket III 362 kilogrammot nyomott, így nem nehéz kikövetkeztetnünk.

Triple XL
A motor hatalmas technológiai fejlesztéseken is átesett. TFT kijelzővel ellátott műszerfalat kapott, négy vezetési móddal látták el, szenzorok érzékelik a keréknyomást, kulcs nélkül indítható, hegymenetben sem kell aggódnunk a sebesség miatt, és az opcionálisan választható Bluetooth modell pedig a telefonos dolgaidat kezeli, beleértve a GoPro kamerádat is. Persze ez csak akkor hangzik jól, ha nem zavar, hogy menet közben folyamatosan bizonyítékokat gyűjtesz magad ellen.

Triple XL
A Triumph megtanulta a leckét és kerek fényszórókat adott a Rocketnak előre. Ezek jobban néznek ki, mint valaha, ráadásul a LED-es megoldásnak köszönhetően a fényszórónk a nappali és éjszakai viszonyokhoz is gond nélkül alkalmazkodik. A fékrendszert a Brembo neve fémjelzi, az Ohlins felfüggesztés pedig természetesen állítható. Az új motoron két ülést is elhelyeztek, de ha valaki inkább a magányos farkasok életét éli, megszabadulhat a hátsótól.

Triple XL
Mivel limitált kiadásról van szó, csupán 750 darab fog elkészülni ebből a szépségből, ráadásul csak szénfekete színben. Az árról még nincs információ.