Kezdőlap Uncategorized Versenymotor Niki Smart műhelyéből

Versenymotor Niki Smart műhelyéből

1356
0

A Quail Gathering egy igen jeles esemény, hiszen a világ legritkább és legegzotikusabb felújításait és egyedi gépeit mutatják be itt. A Quailen nem egyszerű díjat nyerni.

Honda XL500

Azonban idén Niki Smart lenyűgöző Honda XL500 gépe egyenesen két trófeával tért haza: az egyiket az egyedi kategóriában kapta, a másik kategóriával pedig a designt és stílust díjazták.

Honda XL500
Ez az egyedi gép egy 1981-es XL500-at használt alapként. A gépet egy évtized alatt fejezték be és egy rakás szakértőt vontak be a projektbe.

Honda XL500

„Rengetegen segítettek nekem a tervezés és kivitelezés során. Ez egy nagyon különleges motor egy nagyon különleges korból. Számomra a keskeny, jó egyensúllyal rendelkező felnik adják meg a váz és motor szerkezetének vonalait is.” – mondta Niki.

Honda XL500
Az európai versenymotorok is inspirációval szolgáltak a projekthez. „Mielőtt a teleszkópos villa átvette az irányítást, rengeteg érdekes módszert használtak.” Végül egy Hossack-stílusú villát választott, amely a tiszta vonalakat képviseli a motoron.

Honda XL500
A színséma sötét. „Meg akartam mutatni a szénszálas anyagot. Kevés dekorációt használtam. Ez a gép a klasszikus versenymotorok 21. századi változata.”

Honda XL500

Honda XL500