Kezdőlap Hírek Órák 10 milliárd dollárért árulják a Patek Philippe óragyártó céget

10 milliárd dollárért árulják a Patek Philippe óragyártó céget

2031
0

A 180 évre visszatekintő családi vállalkozás egy vagyont ér. Vajon igaz a hír, miszerint az órakészítés ékköve új tulajdonos kezébe kerülhet? A SIHH kiállítás után elindultak a pletykák, miszerint a Patek Philippe szabad préda lesz a piacon a jövőben. Ugyan nem ez az első ilyen eset, már többször felmerült a gyanú, hogy a Stern család meg akar válni a cégtől.

Patek Philippe

Nos, akár eladják, akár nem, ők a világ egyik legnagyobb óragyártói, és történelmet írtak fennállásuk során. A legolcsóbb Patek Philippe órák 10 ezer dollárnál kezdődnek, a legdrágább modelleket pedig gyűjtők próbálják megkaparintani. Aukciókon is ezek a karórák mennek el a legtöbbért, általában rekordot is döntenek – A Patek Philippe Ref. 2499 Asprey 3.9 millió dollárért kelt el a Sotheby’s aukciós háznál.
Amennyiben a Stern család úgy dönt, eladja, akár 10 milliárdot is kérhetnek érte a Bloomberg szerint. Nem is csoda, hiszen jelenlegi bevételük valahol 1.5 milliárd svájci frank körül mozog.Patek Philippe
A Patek Philippe eladása már pár éve a levegőben lóg. 2014-ben Thierry Stern azt nyilatkozta a francia Le Temps magazinnak, hogy a cégnek el kell hagynia a genfi bázist, ha az adókon nem tudnak könnyíteni. Ezután mégis befektettek még 450 millió dollárt a cégbe. Akkoriban rebbent fel az a pletyka is, hogy Bernard Arnault, aki többek között a Zenith és Tag Heuer tulajdonosa is, 8 milliárd dollárt ajánlott a cégért. Ő persze a Hermèst is fel akarta vásárolni darabokban, aminek a vége per lett.
Ha a Patek Philippe a piacra kerül, biztos több jelentkező is lesz rá.