Kezdőlap Hírek Autók A CUPRA Formentor világpremierje

A CUPRA Formentor világpremierje

1121
0
CUPRA Formentor

A CUPRA Formentor világpremierjével az első, a márka által teljesen az alapokról kifejlesztett modell jelenik meg. A nagy teljesítményű crossover ötvözi a márka különleges DNS-ét; a jövőbe mutató formatervezést és műszaki fejlesztést, mely olyan ikonikus modellt jelent, amely egyesíti a kifinomultságot, az innovációt, és a lendületes vezetés élményét.

CUPRA Formentor A CUPRA Formentor egyesíti a nagy teljesítményű gépkocsi előnyeit és a SUV (szabadidő autó) tulajdonságait, amelyek a CUPRA márka örökségére épülnek, olyan időszakban, amikor a CUV kategória hihetetlen növekedést mutat.
Az első kizárólag a CUPRA számára tervezett autó, a nevét Mallorca szigetének legszebb és legvadabb fokáról kapta. Az autó magába foglalja e hely összes olyan tulajdonságát, amelyek megfelelnek a nagy teljesítményű crossover gépkocsi külső formatervezésének.

CUPRA Formentor “A CUPRA Formentor a teljesítmény, a technológia és az esztétika szempontjából is vonzó autó, és arányainak szépségén, vonalainak erősségén és részleteinek finomságán alapszik” – mondta Alejandro Mesonero-Romanos formatervezési igazgató.

A tervező csapatot a Formentor fok szél formálta sziklái inspirálták melynek megfelelően a karosszéria oldalsó élei lendületet és a mozgás érzetet mutatják, hangsúlyozva annak változatos tulajdonságait és érzelmeit.

CUPRA Formentor A kettős színtónusú karosszéria egy erős terepjáróra emlékeztet, de a CUPRA Formentor formatervezése az esztétika technikáit használja fel a jármű alakjának könnyedebbé tételére. Ám ellentétben a hagyományos SUV-ok erőteljes kiképzésével a CUPRA Formentor ötvözi a terepjáró tulajdonságait a ferdehátú gépkocsik kompakt jellegével és sportosságával, és mindezt egy kupé formájú járműben jeleníti meg.

CUPRA Formentor Az egész formatervezést erősíti a széles színskála: a négy normál valamint metál fényezés (Urban Silver, Midnight Black, Magnet tech, Candy White) mellett a CUPRA Formentor három speciális fényezéssel (Graphene Grey, Dark Camuflage és Desire Red), valamint két matt fényezéssel (Petrol Blue Matt és Magnetic Tech Matt) is elérhető lesz. Az exkluzív matt fényezési lehetőségek a gépkocsinak további vizuális eleganciát és egyéniséget kölcsönöznek.

CUPRA Formentor A termékcsalád csúcsán egy 2,0 literes TSI turbófeltöltős benzinmotor lesz, 310 lóerős (228kW) összteljesítménnyel és 400 Nm nyomatékkal, amely a CUPRA márka lényét és legjobb minőségű kifejeződését kínálja egy meggyőző motorhanggal, amely növeli a gépkocsi vonzerejét. Ez a motor a 4Drive technológiához kapcsolódik, amely folyamatosan nyomon követi a jármű és a vezető jelzéseit annak érdekében, hogy a megfelelő kerékhez a szükséges időben biztosítson erőt.

CUPRA Formentor

A CUPRA Formentor azonban a nagy teljesítményű plug-in hibrid technológia integrálásával a jövőre nézve is új lendületet ad az elektrifikációra való áttérésnek. Az 1,4 literes TSI 150 LE (110 kW) benzinmotor, a 115 lóerős (85 kW) villanymotorral és a 13 kW teljesítményű lítium-ion akkumulátorral kombinálva lehetővé teszi a CUPRA Formentor számára, hogy elérje az ügyfelek által elvárt teljesítményt, de ez már jobban összhangban van azzal a világgal, amelyik a környezetre gyakorolt hatásunk minimalizálását célzó világra összepontosít. Valójában ez a hajtás 245 LE (180kW) csúcsteljesítményű és 400 Nm nyomatékú összteljesítményt ad, és csak elektromos hajtással kb. 50 km távolság megtételére képes.