Kezdőlap Hírek Hajók A jachtok jövője most kezdődik

A jachtok jövője most kezdődik

7994
0
NOW

A Piredda & Partners szerint a jachtozás jövője most kezdődik, mégpedig a Now-val, a fiatal olasz cég új szuperjacht-koncepciójával. A feltűnő 360 lábas hajó célja, hogy új ízt adjon a tengeri utazás következő generációjához. Futurisztikus, sportos külsővel és olyan luxus belsőtérrel rendelkezik, amelyet inkább egy kastélyhoz társítanak.


NOW“A koncepciót az innováció, a friss szellemű ötletek és az új formák iránti vágy szülte, amelyekre az iparágnak szüksége van” – mondta Nicolò Piredda, a Piredda & Partners igazgatója.

NOWAz egyik ilyen úttörő változás az építmény formájában jelenik meg, amely mindhárom fedélzetet összeköti a teljes üvegházon belül. Ez hatalmas belsőteret biztosít, valamint rengeteg természetes fényt.

NOWA hajó középpontjában egy dupla magasságú szalon áll, amely hatalmas, padlótól a mennyezetig érő ablakokkal rendelkezik. Ez a terület, valamint a belső tér többi része a világ minden tájáról származó bútorokkal és anyagokkal van berendezve, amelyek a természet és a különböző kultúrák előtt tisztelegnek.

NOWAmi a szállásokat illeti, a Now négy VIP lakosztályt kínál a főfedélzeten, négy vendégkabint az alsó fedélzeten és legénységi szállásokat a hídfedélzeten. A tulajdonos kabinja eközben egy egész saját fedélzetet foglal el. A hajón összesen 18 vendég és 41 főnyi személyzet fér el.

NOW“A tereken végigsétálva elegáns, de informális érzésünk van, a nyitott terek, intim sarkok és privát, exkluzív területek variációjával” – mondta Federico Lo Giudice, a Piredda & Partners belsőépítészeti vezetője egy nyilatkozatban.

NOWMegtalálható még egy több, mint 800 négyzetméteres mozi is a hajó közepén, valamint egy teljes gerendázatú “árkád” teraszokkal. Kívülről a hajó az elülső fedélzeten egy hatalmas kosárlabdapálya van, amely egyben helikopterleszálló is, egy végtelen medence, amely az úszóplatformra zuhan, egy jacuzzi és egy tetőteraszon kialakított partiterem is rendelkezésre áll a késő esti szórakozáshoz.
NOWAmi a meghajtást illeti, a Now-t hibrid dízel-elektromos beállítással fejlesztették ki, bár ez a tulajdonos kérésére módosítható.
“A megfelelő hajógyárral együttműködve könnyen átalakítható és megépíthető teljesen elektromos meghajtással is” – mondta Piredda