Kezdőlap Hírek Autók A Maserati retro koncepciója

A Maserati retro koncepciója

687
0
Maserati Tridente

A Maserati mindig is a luxus és a teljesítmény határait feszegette 1914-es alapításától kezdve egészen a mai napig. Mit tartogat tehát a jövő az olasz luxus szuperautó gyártó számára egy olyan korszakban, amikor az autóipar rohamos lépéseket tesz a környezetbarát autonóm vezetés irányába?

Dohoon Jeong, autóipari formatervező hallgató elképzelte azt a jövőt, amelyben az autó dizájnja a klasszikus stílus jegyeit hordozza.

Maserati TridenteEgy olyan jövőt, ahol a gyönyörű formatervezési DNS és a vonzó érzékenység elsőbbséget élvez a vezetés praktikusságával szemben. A hangsúly a tridenti szerkezeten, a kontrasztos vizuális vonzerőn és az izmos karosszéria technikai élességén lesz.

Maserati TridenteDohoon Maserati Tridente névre kereszteli a koncepciót, amely a Neptunusz-kút fluidikus szobrászatából, a krómtextúrából és a retró járgányok belseiből merít ihletet, amelyekről az olasz szuperautó-gyártó a múltban ismert volt.

Maserati TridenteA széles, áramló dizájn és a nosztalgikus roadster jellegzetességek zökkenőmentesen olvadtak össze a jövő művészi autójában – amelynek határozott összeköttetése van a külső és a belső tér között, ahogy a Trident pengéje által inspirált karosszériaváz formát ölt.

Maserati TridenteA Trident éles pengéje egy négyzet alakú logóba van foglalva, a cápaszerű hűtőrács pedig a Maserati DNS-ét emeli ki az elülső részen.

Maserati TridenteA réz textúra tovább növeli a luxusérzést a kétüléses autonóm szuperautóhoz.

Maserati TridenteAz üléseket csupa vörös árnyalat díszíti a királyi érzés és a letisztultság érdekében, mindenféle futurisztikus műszerfalelem nélkül. A Maserati Tridente a márka jövőjének méltó kabalája – a dizájn ugyanis magáért beszél.