Kezdőlap Hírek Építészet Futurisztikus közlekedési csomópont lesz a Hyperloop sivatagi campus

Futurisztikus közlekedési csomópont lesz a Hyperloop sivatagi campus

Fotók: Metrica Visuals -
824
0
Hyperloop Desert Campus

A tavaly nyári Fiatal Építészek Versenyén (YAC) számos elképesztő koncepciótervet láthattunk, de a Hyperloop Desert Campus, amelyet Begum Aydinoglu, Mariana Custodio Dos Santos és Juan Carlos Naranjo készített, a figyelemre méltó 30-as listára került. A kihívás célja egy olyan épület létrehozása volt a nevadai Mojave-sivatagban, amely a jövő közlekedését ötvözi, miközben “a tudomány szentélyeként” is áll.

Természetesen építészeti versenyről van szó, így az építménynek vizuálisan kellett “lenyűgöznie” a közönséget/zsűrit. A csapat szem előtt tartotta a bolygónk jelenlegi küzdelmeit, és olyan tervvel állt elő, amely a környezeti fenntarthatóságra, az ellenállóképességre és a tudásmegosztásra összpontosít.

Hyperloop Desert Campus A Hyperloop Desert Campus egy olyan épület lesz, amely többdimenziós élményeknek ad otthont. A csapat a Mojave-sivatagot, amely Észak-Amerika legszárazabb sivataga (és négy államon keresztül húzódik!), oázisként képzelte el.

Hyperloop Desert CampusA campus stadionszerű kialakítású és sima ívekkel határolt négy udvart tartalmaz, amelyek vízelemekkel támogatják a magas pálmafák és más zöld növényzet növekedését, ami a tér természetes hűtését és szellőzését is lehetővé teszi. A Hyperloop hurokszerű szerkezetének minden oldalára napelem-farmokat telepítenek, hogy megújuló energiát termeljenek, amely képes fenntartani a campust, míg a négy udvart úgy tervezték, hogy megkönnyítsék az esővíz összegyűjtését és a szürkevíz újrahasznosítását.

Hyperloop Desert Campus“A nyers táj és az ikonikus technológia közötti szimbiózis segít a Hyperloop Desert Campusnak abban, hogy megtalálja a formáját. Az épületet úgy terveztük, hogy zökkenőmentesen emelkedjen ki a nevadai sivatagi talajból.

Hyperloop Desert CampusAz épület kialakítása spirálisan emelkedik – az utazás sebessége által inspirálva – nagy folyosók hurokszerűen keringenek ezeken az oázisokon, keresztezik és váltják egymást a különböző szinteken formájukban és funkciójukban komplex csomóponti autópályákra emlékeztetve” – mondja a trió.

Hyperloop Desert Campus2020 mindannyiunknak sokat tanított a rugalmasságról, és ez a Hyperloop Desert Campus lényege is, és az oktatási túrákkal történő inkluzív tudásmegosztás, amely egy üzembiztos vészhelyzeti rendszert hoz létre, valamint a beépített bővíthetőség az adaptálható belső terek, amelyek lehetővé teszik a rugalmas jövőbeli növekedést.