Kezdőlap Hírek Autók A mesemondó Ford

A mesemondó Ford

790
0
Ford

Koronavírus járvány sokunk életét változtatta meg alapjaiban. Főleg a kisgyerekes családoknál jelent kihívást az izgő-mozgó, kíváncsi, mindig újra vágyó kicsik figyelmének lekötése. Nehéz, hogy nem láthatják a barátaikat, nem mehetnek ki a játszótérre, a szülőket is frusztrálja, hogy nem igazán tehetnek semmit a dolgok visszaállításának érdekében. A Ford is szembesült ezzel a problémával, hisz itthon közel 600, Európa-szerte pedig több ezer munkatársa dolgozik lassan egy hónapja otthonról.

Ford„A jelenlegi nehéz helyzetben sokszor a legtöbb, amit tehetünk, hogy otthon maradunk. Azonban megértjük, hogy ez néha kihívás lehet.
Ezért hoztunk létre a FordFamilyFunHub oldalt, ami telis-tele van játékokkal – kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy kellemesen teljen az együtt töltött idő! Az első körben a home office-ban dolgozó Fordos munkatársak gyerekeinek készült játékgyűjtemény rövid időn belül olyan sikeres lett kollegáink körében, hogy annak publikálása, közkinccsé tétele mellet döntöttünk.” – mondta el Györke Orsolya a Ford Kommunikációs igazgatója.

FordA http://www.fordfamilyfunhub.com/ címen található portálon az egyszerű színezőtől a bonyolultabb útvesztőkig és memória játékokig minden kicsi talál magának egy kis kikapcsolódást jelentő szórakozást. A nagyobbak pedig egy igazi autótervező helyébe képzelhetik magukat, ahogy pontról-pontra összekötve a Mustang Mach-E, a Ranger vagy épp az új Puma rajzait, a szemük előtt alakul ki a kész kép. Sőt a vállalkozó kedvűek papírból is elkészíthetik a Puma origami mását. A portál tartalmát folyamatosan bővítik a Ford munkatársai, a legújabb felkerült darab, egy Stop Motion video a Stay home rally, mely a követendő higiénés szabályokról szól, persze Ford módra kivitelezve…

A Ford a héten azt is bejelentette, hogy a Ford Alapítvány és a Ford Motor Company vezérigazgatója, Bill Ford együttes erőfeszítésével létrehozott COVID-19 Adományozási program, várhatóan egymillió dollárt gyűjt majd a járvány ellen világszerte küzdő csoportok számára.

A Ford Alapítvány új “Olvasd és vedd fel” önkéntes virtuális projektjének keretében pedig a Ford munkatársai szerte a világon megtehetik, hogy az anyanyelvükön íródott gyermekkönyveket felolvassák, és ezt videóra véve megosztják másokkal. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi a Ford-dolgozóknak, hogy otthonuk biztonságában maradva is hasznos dolgot tegyenek – összhangban a Ford Alapítvány azon törekvésével, hogy népszerűsítse az olvasás szeretetét.

Az online könyvtárat a nyelvek alapján fogják katalogizálni, és a több nyelven is jól beszélő munkatársakat arra bátorítják, hogy az angolon kívül más nyelven is olvassanak fel. A Ford Alapítvány azt tervezi, hogy a könyvtárat megosztja majd a gyermekek és családok segítségére szakosodott jótékonysági szervezetekkel.