Kezdőlap Hírek Autók Gumpert Aiway Nathalie – sportautó hatalmas hatótávval

Gumpert Aiway Nathalie – sportautó hatalmas hatótávval

1090
0
Gumpert Aiway Nathalie

Napjaink elektromos autói bár komoly teljesítmény elérésére képesek, a hatótávolságuk azonban forszírozott módban nem igazán haladja meg a 300 kilométert. Roland Gumpert legújabb alkotása a Gumpert Aiway Nathalie azonban a lenyűgöző teljesítménye mellett hatalmas, 800 kilométeres hatótávolságot ígér.

Gumpert Aiway Nathalie Napjaink leghatékonyabb elektromos autója a Tesla Model S Long Range 625 kilométeres elméleti hatótávolságát is jócskán túlszárnyaló Nathalie meghajtásáról egy különleges metanol üzemanyagcella gondoskodik.

Gumpert Aiway Nathalie A metanol üzemanyagcella metanolból hidrogént, abból pedig elektromos áramot állít elő.

Gumpert Aiway Nathalie Az autóban van egy kisebb akkupakk, amely amolyan puffer szerepet tölt be az üzemanyagcella és a 4 elektromotor között, hogy bizonyos esetekben, például erős gyorsítás esetén biztosítsa a megfelelő energiaellátást, egyenletes teljesítmény leadás során ugyanis az üzemanyagcella közvetlenül táplálja a motorokat.

Gumpert Aiway Nathalie
A Gumpert szerint a 0-ról 100-ra 2.5 másodperc alatt gyorsuló 190 mérföld/órás (305 km/h) végsebességre képes Nathalie hatótávolsága eléri az 510 mérföldet (820 km), miközben üzemanyagtankja mindössze 3 perc alatt újratölthető a folyékony metanollal. A német cég pedig Németországban, Svájcban, a Benelux államokban, Lengyelországban és Skandináviában töltőállomások kiépítését tervezi az 500 példányban 460 000 dolláros áron forgalomba kerülő gyöngyszeme számára.