Kezdőlap Kiemelt A mikulás órája

A mikulás órája

711
0
Andre Caputo

Andre Caputo fogta kifinomult ízlését, valamint 3D-s tervezési elképzeléseit és egy fantasztikus órává változtatta őket, amely egyenesen az Északi-sarkra, egészen pontosan a Mikulás műhelyének bejárati lépcsőjéhez repít minket.


Az elkészült óráját nemes egyszerűséggel Majestic-nak, azaz „Fenségesnek” keresztelte, és rápillantva mi is meggyőződhetünk róla, hogy megérdemelten kapta ezt a nevet.

Andre CaputoAz óra arany fogaskerekekkel és cukorkás díszítéssel van megalkotva, amelyek azonnal a szeszélyes és nagyszakállú játékmester kirakatának képét csempészik a képzeletünkbe, havas háztetőkkel és füstöt gomolygó kéményekkel.

Andre CaputoAz óra belső mélysége egyszerűen hipnotikus, ötrétegű tárcsájával és a szabadon álló lánckerékkel, valamint a fogaskerekek rácsos hálózatával.

Andre CaputoAz időmérő annyira bohókás és mutatós amennyire csak lehet, de általában a legjobb karácsonyi filmek is pont ilyenek, és ez az óra éppen a legkedvesebb karácsonyi mozink első megtekintésének idejére fog minket visszarepíteni.

Andre CaputoAz összes kidolgozott részlet ellenére, amely kitöltik ezt a „digitális vásznat”, az óra viszonylag könnyen áttekinthető, méghozzá elsősorban azoknak a merész, arany karikáknak köszönhetően, amelyek beburkolják az egyes nagy számokat és a közöttük található, kisebb pontokat egyaránt.

Andre CaputoKözvetlenül a kupola alakú kristály alatt, amely a játékkészítés miniatűr világát jeleníti meg, érhetjük tetten a hét napjait, a konkrét dátumot pedig egy piros kör emeli ki, amely a hónap helyes napját jelöli. Ezenkívül egy cukorkát idéző óraszíj pedig egy tatu-szerű mandzsettával fogja körbe a csuklónkat.

Andre CaputoAz óra, a perc vagy éppen a dátum egyszerű és kényelmes beállítását pedig elősegítik a nagy számlapok és azok a gombok amelyek a közvetlen szomszédságukban találhatóak.

Andre CaputoAndre Caputo úgy tervezte ezt a különleges időmérőt, hogy egyesítette a személyes ízlését a technológiai vívmányokkal és a művészeti alkotás folyamatával. Ennek az órának minden részlete úgy csillog, mint a Mikulás gyárának játékai, és megidézett hangulatával, a sárgaréz csigákkal, láncokkal, a Candyland által ihletett mikrohidakkal közvetlenül a téli szezon és az ünnepi várakozás hangulatának közepébe repíti majdani viselőjét és a cikk jelenlegi olvasóját egyaránt.