Kezdőlap Magazin 2017 A Stinger ásza

A Stinger ásza

2054
0

A Kia Motors Iberia elnöke Yangseop Gihl, ügyvezetője Emilio Herrera, és marketingigazgatója Ricardo de Diego együtt adta át a legújabb KIA Stinger kulcsait a teniszklasszisnak Mallorcán, a Rafa Nadal Academy-n, Manacor-ban, Nadal szülővárosában.

Nadal a KIA Stinger nagykövete

Emilio Herrera az átadón elmondta: “Nadal a lehető legjobb nagykövet, akit egy márka csak kívánhat magának, és külön öröm számunkra, hogy az évek során együtt válhattunk naggyá. Rafa maga a kitartás, a siker-orientáltság és az eltökéltség, ezek közös értékek a Kiával. Nagy öröm, hogy mostantól Stingert vezet, hiszen ez a Kia legizgalmasabb modellje manapság.”
A Kia Stinger – a márka eddigi legsportosabb autójának – értékesítése még idén elindul Európában, háromféle motorral (2,0 l-es turbós benzines, 3,3-as duplaturbós V6-os benzines, és 2,2-es turbódízel).

Nadal a KIA Stinger nagykövete
Nadal és a Kia kapcsolata még a teniszcsillag pályájának elején indult, 2004-ben, Spanyolországban. Nadal előbb csak hazájában lett a márka nagykövete, de két évvel később már a világ minden táján ő képviselte a Kiát nagykövetként. A Nadal a világ egyik legsikeresebb sportolója. 2001-ben, 15 évesen kezdett a profi teniszbe, de húszéves korára már tíz nemzetközi tornagyőzelmet tudhatott magáénak. Máig összesen 16 Grand Slam diadalt aratott, két olimpiai érmet, négy Davis Kupa címet és 75 ATP kupát nyert. 2017-ben eddig több mint 60 győzelem fűződik a nevéhez.

Nadal a KIA Stinger nagykövete
A Kia Motors Iberia számos ügyben régóta együtt dolgozik a Rafa Nadal Alapítvánnyal, és a szervezet hivatalos autószállítója is. A Kia, a Rafa Nadal Tour gyerek-tenisztorna hivatalos támogatója immár évek óta.
Annak ellenére, hogy a KIA Nadallal több mint egy évtizede együtt dolgozik, nem a spanyol volt az első kapocs a dél-koreai gyár is tenisz között. Korábban Andre Agassival müködőtt együtt a gyár. A korábban csak fehér sportot Agassi színesítette ki a világ számára, rendhagyó felszerelésével és fizimiskájával alapjaiban formálta át a teniszt a 2000-es évek elején. Nem véletlen, hogy a KIA is meglátta a fantáziát benne, így Agassi adta az arcát a legelső Sorento modell premierjéhez.

A versenyzők mellett 2002 óta a KIA az Australian Open hivatalos támogatója is. A gyár nemcsak a nevét adja a versenyhez, hanem fontos szerepet játszik a torna logisztikájában is.