Kezdőlap Hírek Autók A Toyota elnöke, Akio Toyoda az év Autóipari Szakembere

A Toyota elnöke, Akio Toyoda az év Autóipari Szakembere

546
0
Akio Toyoda

A Toyota világszintű elnökét, a világ legnagyobb és egyben legzöldebb autógyártóját az autóipar 100 éves fennálásának legnagyobb változása által fémjelzett időszakban biztos kézzel a környezetbarát, zéró emissziós fenntartható jövő felé kormányzó, ám a vállalat környezeti lábnyomát a jelenben is drasztikusan csökkentő elnökét tüntették ki az 2021-es Év Autóipari Szakembere (World Car Person of the Year) címmel. A megtisztelő címet a World Car Awards zsűrije, a több mint 90 válogatott nemzetközi autós újságíróból álló testület ítélte oda.

Akio Toyoda kétségkívül a világ egyik legismertebb és legelismertebb autóipari szakembere, akinek környezettudatosság iránti elkötelezettségét és vizionárius, jövőbe tekintő gondolkodásmódját Elon Muskéhoz szokták hasonlítani, azzal, hogy Akio esetében mindehhez tiszteletet ébresztő szerénység és emberközeliség társul. Ráadásul Akio Toyoda, a cégalapító Sakichi Toyoda dédunokája egyszerre zöld, fenntartható jövő feltétel nélküli híve és egyszerre az autózás szerelmese, aki maga is mesterpilóta, olyasvalaki akit mindenki jó érzéssel lát a világ legnagyobb és legprofitábilisabb autógyártójának élén, akiről elhisszük, hogy sikerrel mutat utat az egész iparágnak és vezet át bennünket a zéró emissziós jövőbe.

Akio Toyoda “Akio Toyoda a Toyota karizmatikus elnök-vezérigazgatója, aki már évek óta sikeresen dolgozik vállalata átformálásán. 2020-ban a vezetése alatt a Toyota még a koronavírus-járvány ellenére is nyereséges maradt, számos munkahelyet mentve meg ezzel világszerte. A CASE (hálózatba kapcsolt, önvezető, megosztott és elektromos) korszakban sikerült megőriznie a Toyota lendületes tempóját, és elkezdte felépíteni Woven Cityt, a jövő városának izgalmas, valódi prototípusát. Mindemellett pilótaként maga is aktív szereplője a motorsportnak.” – áll a World Car Awards Akio Toyodát méltató közleményében.

“A Toyota Csapat minden tagja, azaz világszerte 360.000 ember nevében szeretném megköszönni ezt a hatalmas megtiszteltetést. Ám ha nem bánják, szívesen megváltoztatnám a díj nevét az ’Év Autóipari Szakemberéről’ az ’Év Autóipari Szakembereire’, hiszen összes munkatársunk, viszonteladónk és beszállítónk közös erőfeszítésének köszönhetően vált a Toyota olyanná, amilyennek ma ismerjük. Én egy vagyok közülük, és mi tagadás: nem is lehetnék szerencsésebb vagy hálásabb vezérigazgató.” – fogalmaz Akio Toyoda a tőle megszokott szerénységgel.

Akio Toyoda “Mi a Toyotánál rendkívül szerencsések vagyunk, hogy a világjárvány idején is meg tudtuk védeni csapatunk tagjainak munkahelyeit, és folytatni munkánkat, hogy felkészüljünk az iparágunkra váró kihívásokra. Vállalatunk elkötelezetten dolgozik azon, hogy új megoldásokat teremtsen bolygónk és a rajta élő emberek jóllétének elősegítéséhez. Nehéz időszak ez a világ történetében. Ám arra emlékeztet minket, hogy az emberek mindennél fontosabbak. És ha a Toyotánál segíthetünk valamelyest boldogabbá tenni az életüket, azzal közelebb kerülhetünk életcélom megvalósításához, ami pontosan erről szól.” – teszi hozzá, elismerve és megköszönve a teljes autóipar hozzájárulását.