Kezdőlap Hírek Gasztrokultúra A legjobb párosok

A legjobb párosok

1298
0
A legjobb párosítások

Mindegy, mivel kell szembenéznünk – pandémiával, társadalmi elégedetlenséggel vagy az anyósunkkal –a nap végén menedéket nyújt egy jó ital és egy remek szivar. Utánajártunk, melyik rövidital mellé milyen szivar esik a legjobban!


Vannak olyan bourbonok, melyek kifejezetten szivar mellé készültek, a többi esetben azonban számtalan konyakot, maláta- és rozswhiskyt és egyebet kóstoltunk végig, hogy megtaláljuk a különböző, gabonás vagy hordós ízjegyű italokhoz legjobban illő szivart. Íme, öt eset, mikor szesz- és szivarkészítő remeke tökéletes társai egymásnak.

JOSEPH MAGNUS CIGAR BLEND BOURBON + DAVIDOFF ROBUSTO INTENSO

A legjobb párosításokJó jel, ha a bourbon keverőmestere maga is szivarozik. Nancy Fraley 11 és 18 éves whiskeyt kevert össze, melyet aztán Armagnac hordóban érlelt. A Cigar Blend (169 dollár) füge és az aszalt sárgabarack ízjegyeivel remekül harmonizál Fraley kedvenc Davidoff szivarjának, az új Robusto Intenso (32 dollár) nedves bőr és gyömbér aromájával.

KAMIKI INTENSE JAPANESE WHISKY + PLASENCIA ALMA DEL FUEGO

A legjobb párosításokA Kamiki Intense (90 dollár) a világ első olyan whiskyje, melyet erőteljes ízjegyeket kölcsönző japán cédrusfa hordóban is érlelnek. Ez előtt három évet tölt régi bourbon hordóban, melynek következtében virágos, zöldteás, szantálfás és cédrusos ízei lesznek. Így tökéletes párja az enyhén édes, közepesnél erősebb nicaraguai Alma del Fuego-nak(15-17 dollár).

WHISTLEPIG OLD WORLD RYE + FUENTE FUENTE OPUSX

A legjobb párosításokEz a gazdag és kifinomult rozswhisky két olyan whisky házasságából születik, melyeket 12 évig érlelnek amerikai tölgyfa hordóban. A keverést megelőzően a Whistlepig Old Rye portói, sauternes vagy madeira hordókban pihen. Sűrű sárgabarackos, mazsolás és mézes íze miatt tökéletes párja bármelyik nagyobb átmérőjű, erőteljes, gazdag, mély ízekkel rendelkező OpusX-nek (9-47 dollár), mely a világ elsőszámú dominikai szivarja.

FRAPIN CIGAR PERFECT COGNAC + FONSECA

A legjobb párosításokA Cigar Perfect Cognac (115 dollár) a klasszikus konyak-szivar kombinációt testesíti meg. A 15-20 éves XO konyak enyhe vaníliás, aszalt gyümölcsös, diós, kandír és tölgyes ízkombinációval rendelkezik, ezért remekül illik a legendás nigaraguai szivarhoz, a bársonyos, középméretű Fonseca-hoz (7-11 dollár), melyet immár a My Father Cigars gyárt.

DALMORE CIGAR MALT + PADRÓN 1926 SERIE

A legjobb párosításokRichard Paterson Dalmore whiskyfőző mester – aki szintén szivarozik – régi bourbon és 30 éves Matusalem Oloroso Sherry, végül pedig Cabernet Sauvignon barrique hordóban érlelte malátawhiskyjét. A trópusi gyümölcs, fahéj és karamella ízjegyekkel bíró italt az 5-10 éves dohányból készült Padrón 1926 Serie (12-22 dollár) szivar mellé ajánljuk.