Kezdőlap Hírek Hajók A Zeelander mérete egy hétköznapi hajóé, lelke viszont egy szuperjachté

A Zeelander mérete egy hétköznapi hajóé, lelke viszont egy szuperjachté

1061
0
Zeelander 55

“Így biztonságos!” – hangoztattuk és békésen elsörözgettünk otthon a karantén alatt, eközben azonban a keleti parton valaki igencsak nagy dobásra készült.

Zeelander 55Norwalkban egy egészen új luxus jachttal álltak elő, amelynek ára 3 millió dolláron alatt van. A tervezés és az építés is a Zeelander Yachts műve, az 55-ös stílusos és elegáns külsőt kapott. A Z55 a Zeelander és a Sinot Yacht Architecture & Desing Studio első közös műve.

Zeelander 55A Sinot korábban dolgozott már szuperjachtokon, például a 300-lábas Aquariuson és a 285-lábas Lonianon, melyek karcsú testük ellenére rivalizálhatnak a nagy hajókkal.

Zeelander 55A színvilág természetes, a nyitott tereknek köszönhetően a belső tágasnak érződik. Az alsó fedélzeten lévő három hatalmas lakosztály egyike saját fürdőszobával rendelkezik. A világos főszalon panoráma ablaka előtt különleges étkező-rész található, mellette pedig jól felszerelt konyha.

Zeelander 55A külső fedélzet rengeteg helyet kínál az utasoknak a napozáshoz, vagy a naplemente megcsodálásához. Találhatóak itt kényelmes fehér kanapék és egy luxus mahagóni asztal is.

Zeelander 55Utóbbi nagyon jól kihasználható bútordarab: lehet dohányzóasztal, felemelhető étkezőasztalnak, de még napozóágy is kialakítható belőle. A fő fedélzeten napágyakkal és bárral felszerelt strandklubot találunk, ahol igazán jólesik elfogyasztani a délutáni gin-tonikot.

Zeelander 55“Öröm volt együtt dolgozni a Sinot-tal” – jelentette ki Sietse Koopmans, a Zeelander Yachts alapítója és elnöke. “Csodálatos mai belső tereket készítettek, szuperjacht élményt nyújtanak az 55 lábon.”
Zeelander 55És hogy mi a legjobb benne? A hangja. A Z55-öt a legerősebb motorral szerelték fel: egy pár 1000 lóerős Volvo Penta IPS 1350-nel. Ez a hajtás a klasszikus V-testtel lehetővé teszi, hogy a zászlókék hajó lenyűgöző, 42 csomós végsebességet érjen el. 28 csomós sebességgel 500 tengeri mérföld megtételére képes a hajó.
Zeelander 55Mindezekhez még stabilizátorral is felszerelték a Z55-öt, hogy a nagyobb hullámokat és rázkódásokat ne érezzük a fedélzeten. És még takarékos is. 25 csomós sebességhez óránként kevesebb, mint 50 gallon (189 liter) üzemanyagra van szüksége.

Zeelander 55

Zeelander 55