Kezdőlap Hírek Autók Lyriq – az első elektromos Cadillac

Lyriq – az első elektromos Cadillac

864
0
Lyriq – az első elektromos Cadillac

Azt mondják, hogy nem számít a célodhoz vezető út, csak az számít, hogy végül odaérj. Ez abszolút igaznak tűnik az amerikai óriás a General Motors luxusmárkájára, a Cadillac-re, akik a koronavírus-járvány miatti többszöri halasztást követően végre augusztus elején bemutatták első elektromos crossoverüket a Lyriq-et.

Lyriq – az első elektromos CadillacBár egyelőre a Lyriq inkább tanulmányautó, mintsem szériagyártásra érett jármű, ennek ellenére az előreláthatólag 2 év múlva gyártásba kerülő SUV jól mutatja a Cadillac és a GM elektromos járműveinek a jövőjét.

Lyriq – az első elektromos Cadillac„A Lyriq vezetésével az új elektromos autóival a Cadillac a következő két évtizedre újrafogalmazza az amerikai luxust” – nyilatkozta Steve Carlisle, a GM North America ügyvezető alelnöke.

Lyriq – az első elektromos Cadillac„Olyan élményeket adunk majd, melyek megragadják az érzékszerveket, beteljesítik a vágyainkat, lehetővé téve a vásárlóinknak, hogy egy igazán különleges utazásra induljanak.”
Lyriq – az első elektromos CadillacA Cadillac jelenlegi dizájn világa bár felismerhető a Lyriq-nél is, de az mégis sokkal futurisztikusabban néz ki a márka jelenlegi modell palettájánál. Először is egy jól felismerhető, dinamikus orrot kapott, nagy, megvilágított hűtőráccsal és vékony függőleges LED lámpasorral.

Lyriq – az első elektromos CadillacSzintén feltűnő, hogy a Lyriq egy Caddy-hez képest sokkal kevesebb krómot kapott, valamint az aerodinamikai hatékonyság érdekében az oldalsó szilluletet a fekete tető és a látszólagos hasmagasságot arasznyival megnövelő alsó fekete betétek mellett egy lejtős tetővonal és egy kis tetőszárny határozza meg.

Lyriq – az első elektromos CadillacA sci-fi a beltérben is folytatódik, a Lyriq ugyanis egy kecses és elegáns műszerfalat kapott, melyet egy 33 hüvelykes átlós érintőképernyős kijelző ural, mely a vezetési adatok mellett a külső kameraképek megjelenítésére és az infotainment rendszer működtetésére szolgál.

Lyriq – az első elektromos CadillacA Cadillac állítja, hogy jelenleg ez a legnagyobb pixelsűrűségű kijelző a piacon, mely 1 milliárd szín megjelenítésére képes, ami 64-szer több mint, amit ma a konkurensek tudnak.

Lyriq – az első elektromos CadillacAz utas kabin egy különleges zajcsökkentő technológiával is rendelkezik, mely elnyomja a nem kívánt hangokat, így semmi sem zavar meg bennünket abban, hogy a 19 hangszórós AKG hangrendszer csodás hangzásában gyönyörködjünk, miközben GM Super Cruise vezetéstámogató asszisztense és fejlett head-up display biztosítja a kényelmes és biztonságos utazásunkat.

Lyriq – az első elektromos CadillacAz elektronika mellett a Lyriq erőforrás rendszerre is csúcstechnológiát képvisel, a tervek szerint ugyanis a GM első elektromos SUV-ja egy 100 kWh akkumulátor csomaggal és 300 mérföld (480 km) feletti hatótávval érkezik majd. Bár a menetteljesítménnyel kapcsolatban nem közölt információt a gyár, annyit elárultak, hogy az autó hátsó- és öszkerékmeghajtású változatokban lesz elérhető, miközben a 150 kW-os gyorstöltés lehetősége pedig a mindennapi használhatóságát növeli a 2023-as modell évben érkező Lyriq-nek.