Kezdőlap Hírek Autók Akiket a gumi füstje megcsapott

Akiket a gumi füstje megcsapott

1494
0

Beszéljünk az autókról, sebességről és füstről. Ez az a fajta adrenalin, amit az autórajongók és motorosok imádnak. A kreativitás sosem hal meg. Felmerül a kérdés, hogy mégis ki találta ki a gumifüst versenyeket. 

Gumifüstölés

A legtöbb ember nem is ismeri ezt a sportot, pedig még fogadni is lehet rá néhány amerikai oldalon. Nem szabad kihagyni!
Mi is az a gumifüst verseny?
Ezeken a versenyeken az nyer, aki a legjobban tudja irányítani a kocsiját. A sport underground versenyként indult, azonban sokáig nem rendezhették meg legálisan a kockázatok miatt.

Gumifüstölés

Azonban mára szabadon indulhat rajta bárki. Ahhoz, hogy a rajthoz állj, nagyon jól kell ismerned az autódat. Persze nem hétköznapi gépekről beszélünk, hanem olyan masinákról, amiken jól megbütykölték a fékrendszert.

Gumifüstölés

A sofőrnek tisztában kell lennie azzal, hogy ha nem füstöl a gumija, már kint is van a versenyből, és persze a pálya vonalán sem csúszhat túl.

 

Természetesen azt is meghatározza a szabályzat, hogy nem karikázhatsz körbe, hátha majd sikerül megfüstöltetni azokat az abroncsokat. Csupán 90 másodperced van a műveletre.