Kezdőlap Hírek Órák Az omega alfája

Az omega alfája

1497
0

A 19-Ligne Calibre átírja az órakészítés történelmét. A köztudatban az él, hogy a legjobb órák mind Svájcból származnak, azonban ez nem mindig volt így.

19-Ligne Calibre

Sokáig a svájci óra épp csak lehetséges résztvevőként volt jelen a legjobb órakészítők listáján. A 19. század végére az amerikaiak gyártották a legmegbízhatóbb időmérőket.
A svájci órakészítés történelme egy sor találmányhoz kötődik, ezek közül is a legfontosabb az 1894-ben készült 19-Ligne Calibre, amely örökre megváltoztatta az órák történelmét. (A neve egyébként a méretére utal. A francia ligne vonalat jelent, amely átszámítva 2.26 milliméter.)

19-Ligne Calibre
A 19-Ligne Calibre két dologban is eltért a többi órától. Modern eljárásokkal gyártották, valamint cserélhető alkatrészekből készült, amely megalapozta Svájc vezető pozícióját az óragyártásban. A zsebórát olyan jól fogadták az 1900-as évek elején, hogy a szerkezet kitalálói, a Brandt testvérek Omegára változtatták a cég nevét. A következő század során óriási hírnévre tettek szert az órakészítésben, ez a hírnév pedig a 19-Ligne Calibre-nek köszönhető.

19-Ligne Calibre
Az Omega most ünnepelte az óramű elkészültének 125. évfordulóját. Az eseményen az Omega bemutatta a De Ville Trésor 125th Anniversary Editiont (amelyet 17 ezer dollárért meg is vehetünk), a zseniális zsebóra 40 milliméteres változatát. Természetesen az Omega Múzeum is kölcsönzött néhány klasszikus darabot, amit az érdeklődők megnézhettek.