Kezdőlap Hírek Autók Alfa Romeo Montreal GT víziója

Alfa Romeo Montreal GT víziója

1720
0

Koncepciótervező és digitális művész, Luca Serafini bemutatta a jövőbe mutató Alfa Romeo Montreal Vision GT vízióját. Amint az a képeken is jól látható, a koncepcióautó az olasz márka által gyártott 1970-es Montreal kupé sportautó modern újragondolása.

Luca Serafini Alfa Romeo Montreal Vision GT víziójaAz áramvonalas kialakításával Luca Serafini felfrissíti az autó legszembetűnőbb tulajdonságait, köztük például az autóelején található négy fényszórót. Az eredeti autó fényszóróit szokatlan módon részben rácsok borítják, amelyek visszahúzódnak, amikor a lámpák világítanak. A koncepcióban a tervező úgy döntött, hogy ezt újragondolva megosztja a rácsot, és mindkét oldalon a fényszórópárok és a hozzájuk tartozó rácsok egy-egy mélyedésbe kerülnek. Természetesen az Alfa Romeo jellegzetes háromszög alakú hűtőrácsa megmaradt.
Luca Serafini Alfa Romeo Montreal Vision GT víziójaLuca Serafini Alfa Romeo Montreal Vision GT víziójaAz Alfa Romeo Montreal Vision GT koncepciója Serafini olyan koncepcióautója, amelyet személyes emlékek ihlettek.Az eredeti Alfa Romeo Montreal GT

„1986-ban apám vásárolt egy fényes narancssárga Alfa Romeo Montreal. Minden eredeti volt rajta, kivéve a kipufogórendszert, ami egy Ansa Marmitte rendszer volt. Emlékszem az éjszakákra, amikor hazaérkezett és hallottam a V8-as motor hangját. Mindig, hátul a garázsban parkolt, és ahogy beállt oda, a füst körülölelte az autót, csak a vörös hátsó lámpákat és a krómozott kipufogóvégeket láttam. Elég sűrűn kimentem a garázsba és kitakartam a narancssárga alfát, beültem és csak szagoltam azt a klasszikus bőr belső illatát. Manapság már nem annyira felkapott autó a Montreal, de akkor nekem ez volt a legnagyobb.”