Kezdőlap Hírek Órák Smaragdzöld Hublot Big Bang MP-11 SAXEM

Smaragdzöld Hublot Big Bang MP-11 SAXEM

1373
0

A Hublot a mexikói SIAR shown mutatta be ezt a smaragdzöld kisérleti óráját, ami az igazán különleges SAXEM (Sapphire Aluminium oXide and rare Earth Mineral) anyagból készült. Ezt a rendkívüli anyagot még soha nem használták az órakészítésben, így a Hublot zöld órája teljesen új mérföldkövet alkot.

Smaragd zöld Hublot Big Bang MP-11 SAXEMA SAXEM anyagot a Hublot aluminium-oxid, ami a zafírok egyik alkotóeleme és néhány ritka földi ásvány, köztük a túlium, holmium és króm ötvözésével alkotta meg. Választásuk azért esett a SAXEM-re, mivel az anyag belső feszültsége igazán miniális, azonban keményebb, mint a smaragd, ezért kiváló alapként szolgál az órakészítőknek. Leggyakrabban a csúcstechnológiás szatelitekben találkozhatunk ezzel az anyaggal.
Smaragd zöld Hublot Big Bang MP-11 SAXEMA Hublot mottója, az “Art of fusion”, ebben az esetben megállja a helyét, mivel ilyen jövőbemutató fúziót még nem láthattunk egyik óragyártótól sem.
Smaragd zöld Hublot Big Bang MP-11 SAXEMA Hublot csak 20 darabot készít, a 270 darab alkatrészből álló átlátszó smaragdzöld órájából. A rendkívüli SAXEM anyagból készült tok mellett találunk zafír kristályüveget, fekete titánium csavarokat és gumival bevont koronát. Az óra a HUB9011-es szerkezetre épül, aminek 2 hetes járástartaléka van. Az ára tökéletesen reprezentálja az anyag ritkaságát, így a 127 ezer dolláros ár egyáltalán nem meglepő.