Kezdőlap Hírek Repülők Az Emirates luxuslakosztály

Az Emirates luxuslakosztály

1319
0

A lakosztály a huszonnégy esélyes között szerepel, amelyek megnyerhetik a legjobb repülőgépkabinnak járó díjat. Ha már utaztál első osztályon az Emirates Airlines egyik Boeing gépén, te is megtapasztalhattad, micsoda élmény egy ilyen kabinban lenni. A többi jelölt ugyan még csak koncepció, azonban az Emirates már megépítette ezt a kabincsodát és 2017-ben ki is próbálhatták az utasok.

Emirates luxus lakosztály

Az Emirates 777 gépének első osztályán hat lakosztály található, kettő szélen és kettő a kabin közepén. A középső lakosztályok egyikét is jelölték a díjra a Collins Aerospace virtuális ablakainak köszönhetően. A gép külsejére HD kamerák vannak erősítve, melyek real-time képet küldenek az ablakformájú LED kijelzőkre, így az utasok innen is élvezhetik a kilátást.

Emirates luxus lakosztály
A CrystalCabin győzteseit április 2-án hirdetik ki Hamburgban az AircraftInteriors Expo keretében. Ez a legnevesebb díj a kategóriában, a nyerteseket mérnökök, újságírók, cégvezetők és repülőgépgyártók fogják kiválasztani. Ebben az évben több mint százan indultak a díjért, különböző termékekkel és koncepciókkal. A végső listára huszonnégy projekt került fel, köztük az Emirates virtuális ablakai.

Emirates luxus lakosztály
A lakosztályok egyébként 4 négyzetmétert ölelnek fel és tolóajtó választja el őket a kabin többi részétől. Az Emirates tervei szerint bent mindent bőr és szövet fog majd borítani, pont, mint egy Mercedes-Benz S-Osztálynál. A ledönthető ülést zéró gravitációs módra is lehet állítani, amivel a súlytalanságot is megtapasztalhatjuk. A légiutaskísérőket belső hívórendszer segítségével hívhatjuk, a világítást és hőmérsékletet pedig egy érintőkijelzőn vezérelhetjük.
A Collins virtuális ablakai elsőnek számítanak a piacon. Már ugyan több gyártó próbálkozott a technológiával, de sosem jártak sikerrel. A Collins rendszere viszont HD minőségű, élethű képet biztosít.